Po porazu na Finskem se je oglasil selektor, Edo Murić je jasen: “Ni drugega, kot da v ponedeljek napolnimo dvorano Bonifika in se Fincem oddolžimo za ta boleč poraz!”

Rubrika: Reprezentanca

#mojtim je tako po treh odigranih tekmah zbral dve zmagi in poraz, enako kot reprezentanci Finske in Švedske. Slednja je v drugi tekmi skupine C v Zagrebu ugnala Hrvaško s 70 : 64. Četrto kolo kvalifikacij bo na sporedu že v ponedeljek, ko se bodo tokratni tekmeci znova pomerili med seboj. Zamenjali bodo le vlogi gostiteljev.

Reprezentanca se bo iz Helsinkov v domovino odpravila v sobotnih popoldanskih urah ter v svojo bazo v Portorož prispela pozno ponoči. Izbrance selektorja Aleksandra Sekulića nato v nedeljo dopoldan že čaka trening v koprski Bonifiki.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”Za nami je težka tekma in težak poraz. Bili smo nerazpoloženi v napadu, met z razdalje nam ni stekel, zgrešili smo tudi vrsto lahkih metov, na koncu pa še niz prostih metov. Fincem smo dovolili, da so se razigrali z meti za tri točke, z vodstvom se je prebudila tudi domača publika, ki jim je dala dodatni zagon in samozavest. Borbenosti nam ni manjkalo, prepričljivo smo dobili tudi skok, iskali smo rešitve, a se nam danes ni izšlo. Čez tri dni nas čaka nova tekma s Finsko in pokazati moramo svoj pravi obraz.”

Edo Murić, kapetan slovenske moške reprezentance:
”Finska je zasluženo zmagala. Mi enostavno nismo imeli svojega dne. Zgrešili smo kup lahkih metov, trojke nam niso šle od rok, na drugi strani pa se je razigral Sasu Salin in nas pokopal. Ni drugega, kot da v ponedeljek napolnimo dvorano Bonifika in se Fincem oddolžimo za ta boleč poraz.”

Zoran Dragić, slovenski reprezentant:
”Brez dvoma težak poraz, ki ga nismo pričakovali. Izgubili smo preveč žog, tekmecu smo dovolili serijo lahkih košev in na koncu nas je Finska z nizom trojk zasluženo premagala. Oni so igrali brez pritiska, mi pa smo bili v krču, ker smo vseskozi lovili rezultat. V ponedeljek nas v Kopru čaka nova preizkušnja, igrati moramo bolje in se Fincem oddolžiti za ta poraz.”

 

Vstopnice za ponedeljkov dvoboj  s Finsko v predprodaji po 12 €

Tekma med Slovenijo in Finsko se bo v Areni Bonifika v ponedeljek začela ob 17.30 uri, vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena v predprodaji je 12 €, ob nakupu treh vstopnic v predprodaji pa četrto vstopnico prejmete brezplačno. Na dan tekme bo cena vstopnice 15 €. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta. Navijačem se priporoča, da na tekmo pridejo pravočasno, da se izognejo morebitni gneči na vhodih.  Uporaba zaščitne maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih prostorih, razen za otroke do dopolnjenega šestega leta starosti.