Po odmevne rezultate v Porto

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Od 01.08.2019 do 03.08.2019 bo v portugalskem mestu Porto potekalo 4. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3×3. Slovenske barve bodo zastopali študentje in študentke z dveh slovenskih univerz. V moški konkurenci bodo nastopili študentje z Univerze na Primorskem, v ženski konkurenci pa študentke z Univerze v Ljubljani. 

Moško ekipo z Univerze na Primorskem bodo zastopali Andrej Volk, Siniša Miličević, Tim Škerbec in Matej Teo Klepač, študentke z Univerze v Ljubljani pa bodo nastopile v naslednji postavi: Urša Žibert, Eva Jamnik, Maja Jakobčič in Ela Stergar. Obe slovenski ekipi sta se vestno pripravljali na omenjeno tekmovanje in tudi sestavili kakovostni zasedbi.

Študentje z Univerze na Primorskem so v preteklih letih častno zastopali barve svoje univerze, vedno pa jim je nekaj malega zmanjkalo do boljšega rezultata. Tokrat upajo na kaj več, saj so v zadnjem obdobju formo uspešno dvigovali na različnih mednarodnih turnirjih in v Porto odhajajo bolj samozavestni kot kadarkoli prej.

Glede na izkušnje in pretekle rezultate vsekakor visoko kotirajo študentke z Univerze v Ljubljani, ki veljajo tudi letos za ene od favoritinj za medalje. Ravno ljubljanske študentke so pred dvema letoma na 3. Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Splitu osvojile bronasto medaljo, pred štirimi leti v srbskem Kragujevcu pa so postale celo evropske univerzitetne prvakinje. Kot pravi kapetanka ekipe Urša Žibert je ključ do uspeha nedvomno izjemno dobra klima znotraj ekipe in ob nesporni kvaliteti tudi dejstvo, da se vsako leto v ekipi zamenja največ ena igralka, kar daje ekipi določeno kontinuiteto in posledično tudi dobre rezultate.

Vse o dogajanju na 4. Evropskem prvenstvu v Portu lahko dobite na: https://3x3basketball2019.eusa.eu/