Po menjavi na trenerskem mestu posegel še en evroligaš

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Kljub temu, da je s svojim moštvom pred kratkim na domačem terenu na kolena spravil vodilni Fenerbahče, se je za odstop s položaja glavnega trenerja Khimkija odločil Georgios Bartzokas. Grški trener je Moskovčane prevzel junija leta 2017 in ostal brez lovorik.

53-letni Grk na klopi Khimkija ni imel lahke naloge. V tekmovanjih, kjer med drugim nastopa tudi mestni rival CSKA, se je namreč prikopati do kakšne lovorike skoraj kot znanstvena fantastika. Za nameček ni imel sreče s poškodbami svojih varovancev, saj je več tekem izpustil Anthony Gill, še vedno pa Khimki ne more računati na pomoč že dolgo poškodovanega glavnega aduta Alexeyja Shveda. Kljub odsotnosti le-tega je Bartzokas uspel na kolena spraviti tudi Fenerbahče, skupno pa na 19 evroligaških tekmah v letošnji sezoni zbral 7 zmag.

Vrača se Litovec

Bartzokas je odstopil kar sam, Khimki pa je menjavo našel v 58-letnem Litovcu Rimasu Kurtinaitisu, ki je Moskovčane vodil že v letih od 2011 do 2016 in z njimi med drugim osvojil tudi dva naslova prvakov EuroCupa, ob tem pa leta 2011 postal še prvak Lige VTB. Nazadnje je v lanski sezoni vodil domači Lietuvos Rytas.