Po koncu EP se je oglasil selektor Tomaž Fartek

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovenija je z visokim, a ne usodnim porazom sklenila mladinsko EP B divizije. Po koncu tekmovanja je Tomaž Fartek sklenil svoje misli za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije.

Izjava po tekmi proti Nizozemski:
Tomaž Fartek, selektor košarkarske reprezentance fantov do 18 let:
V želji po potezi več smo danes preslabo izvajali elementarni del naše igre. Želja je bila tako velika, da so nam čustva oteževala osredotočenost na taktično individualne kot tudi kolektivne naloge. Nizozemska je bila izredo razigrana na čelu z njihovim organizatorjem igre. Ko nam je obramba popustila je bilo toliko težje vzpostaviti napadalni ritem. Mislim, da bo ta izkušnja veliko pripomogla k osebnostnem košarkarskem razvoju teh fantov in poznavajoč jih vem da se bodo naučili, izboljšali in na račun nje postali še boljši!

Izjava po koncu prvenstva:
Tomaž Fartek, selektor košarkarske reprezentance fantov do 18 let:
Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Košarkarski zvezi Slovenije za odlične pogoje, ki nam jih je omogočala tekom prvenstva in celotnih priprav. Posebej bi se rad zahvalil Rašu Nesteroviču in Mirku Jurjavčiču za izkazano zaupanje in možnost, da s kontinuiranim delom reprezentanco zopet povrnemo v A divizijo. Strokovni štab, ki me je obkrožal je bi bil nenadomestljiv! Danijel Radosavljevič je opravljal vrhunske analize in priprave, Uroš Drevenšek je skrbel za vso neugodno logistiko, Jan Grum da so se fantje obnavljali po najhitrejšem možnem postopku, Anže Maček in Matija Marc da so bili pripravljeni izdržati vse napore ter Marko Milič, ki je s svojo karizmo in neprecenljivimi izkušnjami prinesel veliko mero tekmovalnega naboja in znanja. Bili ste ključni in za odlično opravljeno delo se vam iskreno zahvaljujem. Na koncu pa bi rad zahvalil vsem igralcem, ki so bili del te zgodbe od začetka nacionalnih programov pa do konca evropskega prvenstva. Na račun delovne etike, nepopustljivosti in srčnosti, ki ste jo prikazali mi je bilo delo z vami velik užitek. Ponosen sem kako ste predstavljali Slovenijo in v čast mi vas je bilo voditi!