Po klicu iz Novega mesta ni okleval

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Po dveh letih se je v novomeško Krko vrnil Luka Lapornik, ki je igral v minulih dveh sezonah v španskem Joventutu in romunski Steaui.

„Veliko sem se naučil, predvsem pa spoznal, da se od tujca vedno vse in veliko pričakuje. Prepričan sem, da sem v teh dveh letih še napredoval, bogatejši pa sem tudi za dragocene izkušnje,“ je o minulih dveh letih na tujem povedal 29-letni Lapornik.

Po dobri izkušnji se je vrnil

Po koncu sezone je še nekaj časa počakal, saj je imela Steaua možnost, da podaljša pogodbo z njim. To se ni zgodilo, Lapornik pa ni bil dolgo brez kluba.

„Prišel je klic iz Novega mesta. Nisem okleval. Hitro smo se domenili,“ pove Lapornik in navede razloge, zakaj ni okleval. „Prihajam v klub, ki ga poznam, tudi večino igralcev, način dela, ljudi v in okoli kluba, okolje…“ našteje Lapornik.

Predvsem pa Lapornik idealno sodi v koncept Simona Petrova.
„To mi je tudi sam povedal. Da ne dela razlike med dvojko in trojko, sam pa lahko pokrijem obe igralni mesti. Predvsem pa si želim potruditi in upravičiti zaupanje,“ dodaja Lapornik.

Lani presenečen

Prizna, da je lani pozorno spremljal Krko, pozitivno pa ga je presenetil tek in potek sezone.
„Ekipa je rasla in rasla. Odlično se je razpletlo. Škoda le za konec: en prosti met jih je ločil do naslova. Letos bo priložnost, da to popravimo!“ sklene Lapornik.