Po izpadu v 2. SKL se je oglasil predsednik KD Hopsi

Rubrika: Liga Nova KBM

KD Hopsi se selijo v 2. SKL. V zadnjem krogu jim ni uspelo, izgubili so v Rogaški Slatini (68:84).  Po 17 sezonah med elito se Hopsi selijo rang nižje. Po porazu v gosteh pa se je na Facebooku oglasil predsednik kluba Darko Hlupič. Njegov zapis objavljamo v celoti.


Takole je zapisal predsednik:

„Spoštovani vsi ljubitelji košarke na Polzeli. Danes je bila na sporedu odločilna tekma, ki je odločala o obstanku KD Hopsi Polzela v 1. Liga Nova KBM. Kot ste sami videli, nam danes žal to ni uspelo, za kar se vam vsem skupaj globoko opravičujem. Ne iščem izgovorov, vendar zase, za igralce in za ostalo strokovno vodstvo lahko le potrdim, da smo se trudili in hoteli narediti najboljše, kar se je v danih pogojih dela dalo. Človek seveda dela tudi napake, vendar za nazaj je lahko biti general. Hkrati pa sem vesel za celotno Slovensko košarkarsko prvoligaško sceno, za katero lahko rečemo, da je bila letos po dolgem času ponovno zelo zanimiva. Videli smo lahko, da lahko vsaka ekipa premaga vsakogar, kar se je v dosedanjem delu sezone tudi večkrat zgodilo. Razlike so bile na koncu rednega dela izredno majhne ali pa je celo ni bilo, tako da so o razvrstitvi klubov na lestvici odločali celo boljši izzidu medsebojno odigranih tekem med dvema kluboma. Od četrtega do desetega mesta je namreč odločala samo razlika štirih točk, za zadnja štiri mesta pa samo ena. To pomeni, da smo letos lahko gledali izredno zanimivo košarkarsko prvenstvo, kar je tudi bil cilj vseh klubov in Košarkarska zveza Slovenije. Na koncu bi se še rad enkrat zahvalil najbolj zvesti navijaški ekipi Hmeljboys Polzela, ki so nas bodrili skozi celotno sezono. Hvala vsem staršem igralcev mladinskega pogona, ki so v letošnjem letu prav dihali s klubom, hvala vsem ostalim navijačem ter sponzorjem. Hvala ostalemu strokovnemu kadru, brez katerih delovanje kluba in izpeljava tekem nebi bila mogoča, hvala igralcem za njihovo igranje in pripravljenost delovanja v našem klubu. Hvala Občini Polzela za veliko dosedanjo podporo ter tudi za vnaprej. Hvala vsem.
Vse zveste navijače ter sponzorje vabim, da nas še naprej podpirajo v naslednji sezoni, v kateri bo naš klub igral v 2. SKL in iz katere se bo potrudil kar najhitreje vrniti nazaj v 1. Liga SKL, kamor si KD Hopsi tudi zaslužijo. Predvsem bi se rad zahvalil moji družini, ki me je v času vodenja kluba podpirala in stala ob strani tudi ob najbolj težkih trenutkih in mi dajala pogum ob vseh razburljivih dogodkih, ki jih v letošnji sezoni ni bilo malo. Na Polzeli je košarka doma,“ je zapisal Darko Hlupič.