Po Grumu v Škofjo Loko še Germ

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Škofjeloški LTH Castings sestavlja moštvo, ki se bo pod vodstvom trenerja Andreja Božiča borilo za odmevno uvrstitev v 2. SKL. Novinec na klopi Ulitkarjev bo v prihajajoči sezoni lahko računal tudi na pomoč Anžeta Germa.

Anže Germ (190 cm, 1993) je v zadnjih 4 sezonah nosil dres Ilirije in v preteklih 2 sezonah nabiral tudi prvoligaške izkušnje. Bil je eden od pomembnejših varovancev trenerja Saše Dončića, ki je Germu za dokazovanje v povprečju na tekmo ponudil 28 minut.

Krilni košarkar je v povprečju na tekmo dosegal 7,9 točke, 2,3 podaje in 2 skoka. To ni bilo dovolj, da bi si skupaj s soigralci priboril obstanek med elito. “V lanski sezoni nam žal ni uspelo to, kar smo si vsi želeli zato je prišel čas za neki drug izziv, tega pa našel v Škofji Loki,” je svojo odločitev obrazložil 26-letni košarkar.

Pred prihodom v Ilirijo je Germ nastopal še za Janče in Litijo. Skupaj s Škofjeločani bo lovil odmevno uvrstitev v 2. SKL. “O škofjeloškem klubu sem slišal veliko dobrega. Pričakujem, da bomo skupaj popravili uvrstitev iz lanske sezone ter se borili za najvišja mesta,” je dodal Germ.

Prav danes, v sredo, 7. avgusta, bo Austria Trend Hotelu v Ljubljani potekal žreb pred novo sezono v 2. SKL. Prvo kolo naj bi bilo na sporedu v soboto, 12. oktobra.