PO FINALE, PO MEDALJO!

Rubrika: Eurobasket

Slovenska reprezentanca se bo po fantastični četrtfinalni zmagi proti Latviji v četrtek od 20.30 pomerila z izbrano vrsto Španije. Vložek je visok, saj si bo zmagovalec dvoboja zagotovil finale EuroBasketa 2017. Tekmo si lahko v prenosu ogledate na Kanalu A.

Eurobasket, polfinale, 14.9.
Slovenija – Španija (20.30)

Slovensko reprezentanco v četrtek ob 20.30 čaka polfinale evropskega prvenstva proti reprezentanci Španije. Slovenci so v četrtfinalu v eni izmed najboljših tekem na tem evropskem prvenstvu ugnali Latvijo in si priborili drugi nastop v polfinalu v zgodovini prvenstev Stare celine. Na prvenstvu pred osmimi leti so Slovenci v polfinalu izgubili proti Srbiji, v tekmi za tretje mesto pa proti Grčiji.

Španci so si pot med štiri utrli z zmago nad Nemci, v osmini finala pa so odpravili domačo Turčijo. Španija je poleg Slovenije edina neporažena reprezentanca na tem prvenstvu. Reprezentanca iz Iberskega polotoka je trikrat osvojila naslov najboljše reprezentance v Evropi, so tudi branilci naslova izpred dveh let, ki so ga osvojili v francoskem Lilleu.

Varovanci Sergia Scariola so na tem evropskem prvenstvu četrta najbolj učinkovita ekipa (Slovenija je druga). So najboljša skakalna ekipa ter imajo najboljši odstotek meta za tri točke. Glavno orožje predstavljata brata Gasol, največ podaj na srečanje pa podeli Sergio Rodriguez.

Slovenija po sedmih tekmah na evropskem prvenstvu še ne pozna poraza. Gonilna sila slovenske reprezentance je Goran Dragić, ki v povprečju doseže 21,9 točke na tekmo. Slovenci in Španci so se doslej srečali sedemnajstkrat, naši košarkarji so zmagali štirikrat, tudi na zadnjem srečanju pred štirimi leti na domačem evropskem prvenstvu.

Srečanje med Španijo in Slovenijo bo na sporedu v četrtek, 14. septembra, ob 20.30, ogledati pa si ga bo moč v neposrednem prenosu na Kanalu A. V drugem polfinalu se bosta srečali reprezentanci Rusije in Srbije. Drugo polfinalne bo na sporedu v petek ob 20.30.

Eurobasket, polfinale, 15.9.
Rusija – Srbija (20.30)