Po 40 dneh zmaga za zmaje

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Petrol Olimpija je na domačem parketu v Areni Stožice po dramatični končnici v devetem kolu Lige ABA ugnala FMP. Zeleno-beli so pokazali pravo #ZmajevoSrce in v sklepnih trenutkih tekme uspeli ohraniti minimalno prednost. Na koncu so slavili zmago z rezultatom 88:86.

Matic Rebec je za goste prispeval 16 točk in 7 podaj.

Liga ABA, 9. krog, 24.11.
PETROL OLIMPIJA – FMP 88:86 (16:21, 17:12, 22:22, 33:31)
Petrol Olimpija: Jones 10, Bubnić 6 (5 skokov), Lazić 5 (6 podaj, 4 skoki), Šamanić 5, Simonović 3, Lapornik 17 (4 skoki), Begić 6 (8 skokov), Badžim 11, Mesiček 19, Sanon 4, Rebec 2, Radulović.

Z energično predstavo skozi celotno tekmo in mirnimi živci v končnici dvoboja, so košarkarji Petrol Olimpije na domačem parketu Arene Stožice v devetem kolu Lige ABA ugnali beograjski FMP (88:86). Zgolj v zadnji četrtini sta moštvi skupno dosegli kar 64 točk, od tega 28 iz črte prostih metov (Petrol Olimpija 15/18; Blaž Mesiček 8/8, Miha Lapornik 4/4), na koncu pa je bil zadeti prosti met Roka Badžima dovolj, da so Zmaji vknjižili tretjo zmago v tej sezoni v regionalnem tekmovanju.

 

V dvoboj so bolje krenili košarkarji FMP-ja, ki so večino časa v prvem polčasu narekovali tempo igre, v zadnjih minutah druge četrtine pa so pobudo na parketu prevzeli Ljubljančani. Dobro igro so prenesli tudi na začetek tretje četrtine, z nizom 16 zaporednih točk pa po treh minutah tretjega dela igre vodili že z 42:33.

Toda gostje iz Beograda niso dopustili, da se ljubljanski košarkarji preveč oddaljijo. Matic Rebec je s trojkama zaključil tretjo in začel zadnjo četrtino, in FMP vrnil v vodstvo (58:55). Nikitovićeva četa se kljub temu ni vdala, v Stožicah so navijači lahko spremljali napet boj vse do zadnjih sekund, na koncu pa so z dvignjeno glavo parket zapustili košarkarji Petrol Olimpije. Z zadetim metom za tri točke Blaža Mesička so se Zmaji oddaljili na 75:68, v končnici pa nato z mirnim izvajanjem prostih metov dokončno strli Beograjčane.

Med strelce so se z izjemo Bojana Radulovića vpisali vsi košarkarji, ki so v soboto v Stožicah stopili na parket, štirje pa so dosegli oziroma presegli mejo desetih točk. Največ, 19, jih je dal Blaž Mesiček, Miha Lapornik jih je vknjižil 17, Roko Badžim 11 in Marvin Jones deset. Zmaji bodo pred reprezentančnim premorom na parket še zadnjič stopili v ponedeljek v Laškem, ko bodo gostovali pri Zlatorogu.