Pitino rekel “ne” Panathinaikosu, se obeta menjava v Barceloni?

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Pri Panathinaikosu so imeli velike načrte z Rickom Pitinom. Grški velikan je 66-letnemu članu Hiše slavnih ponudil hkrati tako položaj predsednika kot tudi trenerja, a Pitino je ponudbo zavrnil.

Lansko leto je bilo izjemno. Rad bi se zahvalil vsem igralcem Panathinaikosa za njihov strašen trud. Hvala vsemu mojemu štabu za lojalnost in predanost. Hvala tudi našemu strastnemu lastniku in generalnemu managerju. Nazadnje, hvala vsem izjemnim ljudjem v Grčiji za vašo čezmejno prijaznost in gostoljubnost. Izjemna dežela, ki bo imela vedno prostor v mojem srcu. Pogrešal vas bom vse, a vračam se domov in že se veselim mojega naslednjega poglavja v mojem življenju,” je zapisal Rick Pitino v sporočilu, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih.

66-letnega ameriškega strokovnjaka so v Atenah v manj kot pol leta zares vzeli za svojega, kar dokazuje tudi ponudba, ki so mu jo pripravili. Pitino bi lahko postal hkrati tako predsednik kot tudi trener zeleno-belih, a odločil se je za povratek čez lužo.

Pitino je v Atenah na klopi nasledil Xavija Pasquala in se s Panathinaikosom prebil v izločilne boje v Evroligi ter osvojil naslov državnih in pokalnih prvakov. Kdo bo nasledil Pitina, zaenkrat še ni znano.

Menjava pri Kataloncih?

Po porazu FC Barcelone Lasse v finalu državnega prvenstva so vse bolj glasne govorice, da se tudi na klopi Kataloncev pripravlja menjava. Svetislav Pešić sicer trdi, da mu v klubu nudijo podaljšanje pogodbe za dve leti, a španski mediji poročajo, da je klopi Barce precej bližje Pedro Martinez, ki je leta 2017 z Valencio osvojil naslov državnih prvakov, v zaključku pretekle sezone pa se je vrnil na klop Gran Canarie.