Piran sredi Ljubljane rešil slovensko čast!

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Na Kongresnem trgu se je danes začel tretji Challenger turnir v slovenski prestolnici. Najboljši igralci v košarki 3×3 so se vse od 13. ure pa do poznih večernih ur borili za vstop v nedeljski četrtfinale. Na turnirju je nastopilo šest slovenskih ekip, v četrtfinale pa se je uspelo uvrstiti le ekipi Piran, ki se bo v nedeljo, ob 20.30 uri, pomerila z ekipo Princeton. Oba polfinalna obračuna in finale pa si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na  drugem programu RTV SLO.

Škoda 3×3 Ljubljana Challenger se je začel že v dopoldanskih urah, ko so na prizorišče Kongresnega trga stopili košarkarji, ki so se v dveh kvalifikacijskih skupinah pomerili za nastop v skupinskem delu turnirja. V kvalifikacijah so nastopile štiri slovenske ekipe; Domžale, Maribor Adecco, Ljubljana in Ljubljana East. Gledalci so lahko spremljali kar tri slovenske obračune, kjer so bili najuspešnejši košarkarji ekipe Maribor Adecco in se uvrstili v skupinski del. Domžale, Ljubljana in Ljubljana East so tekmovanje končale v kvalifikacijah, kot druga ekipa pa se je v nadaljevanje uvrstila poljska ekipa Gdansk.

Skupinski del je postregel z nekaj izjemnimi potezami, ki so navduševale polne tribune prizorišča na Kongresnem trgu. Pred domačimi navijači so se najbolj izkazali košarkarji ekipe Piran, ki so se tudi edini uvrstili v nedeljski četrtfinale. Pirančani so najprej premagali Split (19:17), nato pa morali priznati premoč ekipi Šakiai. Gledalci so poleg odličnih slovenskih ekip spremljali obračune med ekipami kot so; lanskimi prvaki, ekipa Amsterdam, svetovnimi prvaki 2019, ekipa Princeton, odličnimi Litvanci, ekipa Šakiai, močnimi Rusi, ekipa Korolev in atraktivnimi Srbi, ekipa Vrbas.

V četrtfinale so se uvrstile ekipe, ki so zasedle prvo ali drugo mesto v posameznih skupinah, to so Šakiai, Piran, Jeddah, Amsterdam, Princeton, Gdansk, Vrbas in Edmonton.

ČETRTFINALE:

19:15
ŠAKIAI : GDANSK

19:40
AMSTERDAM : VRBAS

20:05
JEDDAH : EDMONTON

20:30
PIRAN : PRINCETON

POLFINALE: – prenos na RTV SLO

21:00

21:25

FINALE: – prenos na RTV SLO

22:05