Piran najboljši v Ljubljani!

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je danes začel finalni turnir 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3×3. Impozantno prizorišče je od 12. ure dalje gostilo najboljše štiri ekipe v kategoriji fantov U14 in najboljših 12 ekip, ki so se za prestižno nagrado in vstopnico za masters v Debrecenu pomerile v članski kategoriji.

Tekmovanje so otvorili mlajši, kjer so nastopili Goričani, NBA Champs, Začetniki in Ultra 3×3. Skupinski del tekmovanja je minil v znamenju NBA Champs, ki so se v finale uvrstili brez izgubljene tekme. Za tretje mesto sta se pomerili ekipi Goričani (Tom Markič, Primož Kante, Luka Sarjanović, Svit Figelj) in NBA Champs (Mark Povše, Jaka Sazonov, Luka Đorđević, Rok Zavolovšek), slednji so zmagali z rezultatom 7:12. Za prvo mesto sta se pomerili ekipi Začetniki (Filip Razdevšek, Vid Borišek, Tevž Radsel, Tadej Kumer) in Ultra 3×3 (Jure Rener, Erik Murovec, Maks Sever), kjer so po izenačenem prvem delu 9:9 sledili podaljši. Ekipa, ki prva doseže dve točki v podaljšku, zmaga. To je na koncu uspelo košarkarjem ekipe Ultra 3×3, ki so zmagali z 12:10 in se tako veselili naslova državnega prvaka v kategoriji U14.

Fantje U14:
NBA CHAMPS : ULTRA 9:10
ZAČETNIKI : GORIČANI 14:8
ULTRA 3×3 : GORIČANI 12:8
NBA CHAMPS : ZAČETNIKI 8:9
ZAČETNIKI : ULTRA 3×3 10:17
GORIČANI : NBA CHAMPS 1:22

Tekma za 3. mesto
GORIČANI : NBA CHAMPS 7:12

Tekma za 1. mesto
ULTRA 3×3 : ZAČETNIKI 9:9 *12:10 (po podaljšku)

ČLANI
V članski kategoriji se je za naslov državnega prvaka in vstopnico za masters turnir v Debrecenu pomerilo 12 ekip, razdeljenih v 4 skupine. V četrtfinale so je prepričljivo uvrstilo osem najboljših slovenskih ekip, od katerih jih nekaj nastopa tudi na mednarodni ravni. Piran in Kranj sta brez težav zasedla prvi mesti v svojih skupinah. Maribor Adecco, vodilna ekipa po rednem delu državnega prvenstva, in Ljubljana East sta prav tako brez praske osvojila prvi mesti v skupinskem delu finalnega turnirja. Do mesta v četrtfinalu so prišle še ekipe Kerovi, Vigo, Vnanje Gorice in Ivančna Gorica. Četrtfinali boji so minili v znamenju ekip Piran, Kranj, Maribor Adecco in Vnanje Gorice, v velikem finalu pa sta se pomerili ekipi Piran in Kranj.

Pred polnimi tribunami košarkarskega prizorišča na Kongresnem trgu sta se v velikem finalu srečali najboljši slovenski ekipi, Kranj (Boris Jeršin, Mensud Julević, Igor Tratnik, Jure Eržen) in Piran (Simon Finžgar, Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Anže Srebovt). Izkušeni Pirančani so na začetku tekme prišli v vodstvo in skozi celotno srečanje narekovali ritem igre. Štiri minute pred koncem je Anže Srebovt z nekaj sreče zadel met za dve točki in Pirančani so povedli že s 13:5. Takoj zatem je met za dve točki zadel še Adin Kavgić in prednost povišal na visokih devet točk (15:6). Razigrani košarkarji Pirana so tako brez težav prihajali do izdelanih priložnosti in na koncu zasluženo zmagali z 21:10.

Tretje mesto so na koncu osvojili košarkarji ekipe Maribor Adecco.

Anže Srebovt, košarkar ekipe Piran:
“Žal se je zgodilo tako, da odigramo hkrati državno prvenstvo in Challenger, kar bo za našo ekipo naporno. Kljub temu pa mislim, da smo dobro priravljeni, poleg tega bomo jutri nastopili v malce drugačni zasedni kajti zaradi drugih obveznosti tokrat ne bom mogel pomagati ekipi. V skupinskem delu smo imeli dve težki tekmi potem pa nam je stekel met, zaigrali smo sproščeno, kar smo pokazali tudi v finalu. Čestitke Kranju za pošteno igro in veseli nas, da smo po štirih letih ponovno osvojili naslov državnih prvakov.”

 
Boris Jeršin, košarkar ekipe Kranj:
“Tokrat so bili košarkarji Pirana boljši, ponavadi je bila razlika med nami bistveno nižja. Enostavno so bili agresivnejši v obrambi, stekel jim je met, mi pa se nismo držali dogovorov. Čestitke Piranu za zasluženo zmago. Upam, da se bomo uspeli spočiti in jutri dobro nastopiti na Challengerju.”
 
Jan Rizman, košarkar ekipe Maribor Adecco:
“To je bila moja prva izkušnja z igranjem na državnem prvenstvu. Turnir je bil zelo zabaven, prišli smo do odličnega tretjega mesta. Žal nam ni uspelo proti ekipi Kranj, ki jim čestitam za uvrstitev v finale. Prav tako čestitke ekipi Piran za osvojen naslov, so le ena izmed najboljših ekip na svetu. Mi smo dobili dobre izkušnje za naslednja tekmovanja.”
PIRAN : IVANČNA GORICA 21:19
KRANJ : VNANJE GORICE 16:15
MARIBOR ADECCO : KEROVI 22:4
LJUBLJANA EAST : VIGO 22:12

 

NOMAGO : VNANJE GORICE 15:18
PLAYZONE : KEROVI 12:17
CHUPO : IVANČNA GORICA 17:20
OREKA SEMIČ : VIGO 11:16

 

PIRAN : CHUPO 20:16
KRANJ : NOMAGO 21:14
MARIBOR : PLAYZONE 21:14
LJUBLJANA EAST : OREKA SEMIČ 22:13

 

ČETRTFINALE

PIRAN : KEROVI 22:9

LJUBLJANA EAST : VNANJE GORICE 10:22

KRANJ : VIGO 21:12

MARIBOR : IVANČNA GORICA 21:15

POLFINALE

PIRAN : VNANJE GORICE 20:15

KRANJ : MARIBOR ADECCO 20:12

FINALE:

PIRAN : KRANJ 21:10