Pipan: Še smo čutili posledice Metalca, ki smo jih dobro prenesli

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

“Če bi moji igralci zadevali proste mete ta tekma verjetno ne bi bila napeta vse do konca,” je med drugim po zmagi Uniona Olimpije nad Zenitom v 4. kolu Eurocupa (89:84) dejal trener domačih, zgrešili so 15 prostih metov, Aleš Pipan.

foto: abaliga.com
foto: abaliga.com

“Čestitke fantom, ki jim ni bilo lahko. Še smo čutili posledice tekme proti Metalcu, ki pa smo jih dobro prenesli. Z agresivno obrambo smo gostom onemogočali igro v napadu. Dobro smo skakali tako v napadu in obrambi. V napadu smo igrali dokaj poletno. Na koncu smo zopet popustili, predvsem zaradi nekaterih napačnih odločitev. Ko je bilo treba igro umiriti smo noreli, ko pa bi morali odigrati hitro, smo se pa zaustavljali. Podarili smo jim nekaj žog, ki smo jih že imeli v rokah. Izkušeni gostje so to dobro izkoristili. Če bi moji igralci zadevali proste mete ta tekma verjetno ne bi bila napeta vse do konca,” so bile trenerja Pipana, s katerimi je pohvalil svoje varovance po šoku, ki so ga le-ti doživeli na sobotni tekmi ABA Lige z Metalcem.

Moštvo Zenita, ki ga vodi nekdanji izvrstni branilec ruske reprezentance Vasilij Karašev si je s porazom nekoliko priprlo vrata v drugi del tekmovanja, a drugi strani pa si jih je Olimpija, razumljivo, odprla. “Na začetku smo jim dovolili preveč odprtih metov. Vrnili smo se v drugem polčasu, a je naš vodja na parketu dobil nekaj osebnih napak, potem pa so domačini zopet naredili prednost, ko smo v igri imeli mlajše igralce. Na koncu smo bili primorani igrati z nizko peterko, ki pa ni dobila skoka, zgrešili smo nekaj lahkih košev in domačini so zasluženo zmagali tekmo,” je dejal Karašev.