Pipan odšel, to je novi trener Laščanov

Rubrika: Nižje slovenske lige

KK Zlatorog je zdrsnil v 2. SKL. V klubu so reagirali, se zahvalili dosedanjemu trenerju Alešu Pipanu in pripeljali novo ime. Po tem ko je predsednik Bojan Špiler dobil zaupnico na upravnem odboru, sestanek je bil 24.5. zvečer, je dan za tem obelodanil, kdo bo novi trener članov in selekcije U20.

V Košarkarskem klubu Zlatorog so sklenili triletni dogovor z novim glavnim trenerjem Nejcem Kobalom, ki je se je rodil leta 1991.
“Velja za enega najbolj talentiranih mladih strokovnjakov v Sloveniji, bo poleg članske ekipe vodil tudi zasedbo fantov do 20 let. V preteklih sezonah je bil glavni trener drugoligaške ekipe Trotov iz Novega mesta, ogromno izkušenj pa ima tudi z vodenjem mlajših selekcij,” so zapisali v Laškem.

Bojan Špiler, predsednik KK Zlatorog
“Veseli smo, da smo v klub za naslednja 3 leta uspeli privabiti novega trenerja članske ekipe, Nejca Kobala. Nejc je, kljub svoji mladosti, že dokazal, da mu je dobro poznano delo z mlado ekipo, kakršno bomo imeli tudi mi v naslednji sezoni. Predvsem pa se popolnoma skladajo njegove in naše želje, to je takojšnja vrnitev KK Zlatorog v 1. SKL ter vzpostavitev okostja ekipe iz naše košarkarske šole. Nejc, dobrodošel v Laško in verjamem, da boš konec aprila 2024, skupaj z ekipo, ponosno dvignil pokal za prvaka 2. SKL ter nato spisal še lepšo zgodbo v 1. SKL.”