Pipan obžaluje slabo končnico: Vsak igralec je igral zase

Rubrika: Liga Nova KBMABA Liga

Košarkarji Uniona Olimpije so proti Krki šest minut do konca superpokalne tekme še vodili za 10 točk (57:47), nato pa povsem popustili, do konca dosegli 8 točk, Novomeščani pa kar 21 in se tako veselili še četrte tovrstne lovorike. Ključen je bil doprinos ameriškega organizatorja igre Malcolma Armsteada – z 23 točkami najkoristnejšega posameznika srečanja.

foto: twitter.com/kzs_si
foto: twitter.com/kzs_si

“Džile” v končnici ni potreboval timeouta

“Oboji v solidnem stanju pričakujemo začetek Lige ABA. Tekmo smo začeli odlično, nato nekoliko padli, a na koncu vseeno slavili. Na igrišču nismo imeli niti enkrat nerešene situacije, zato tudi nisem videl potrebe po tem, da v končnici vzamem minuto odmora. Malo mi je žal, da nismo izvedli nekaterih stvari, ki smo jih vadili na treningih, saj bi z njimi veliko lažje prišli do zmage. Veliko fantov je prvič v življenju igralo na taki pomembni tekmi,” je prvo uradno tekmo v sezoni ocenil dolenjski strateg Aleksandar Džikić, ki tokrat še ni mogel računati na krilnega Alexisa Wangmeneja in Luko Lapornika, bržčas pomembna akterja v moštvu.

Pipan: Novomeščani izkoristili našo slabost

Precej bolj kritičen je bil, razumljivo, trener poražene ekipe Aleš Pipan. Celjan nikakor ni bil zadovoljen s predstavo v končnici, ko so njegovi varovanci vse preveč igrali zase, ne pa za moštvo: “Krki čestitam za zasluženo zmago, zagotovo so bili boljša ekipa. Mi smo po slabem začetku tekme prišli k sebi, povedli za deset točk, nato pa se je znova pokazala naša stara slabost. Vsak igralec je začel igrati zase in ne za ekipo, to so Novomeščani izkoristili, odigrali odlično v končnici tekme in na koncu zmagali.

Obe ekipi konec tedna čaka začetek ABA Lige. Ljubljančani v petek gostujejo v Zagrebu pri prvakinji Ciboni, Krka pa v soboto pričakuje lansko finalistko Cedevito.

Superpokal, Šenčur:
KRKA – Union Olimpija 68:65 (17:15, 19:17, 11:17, 21:16) … VEČ O TEKMI
(Armstead 23, Hukić in Mulalić po 12, Joksimović 8, Booker 5, Kastrati 4, Rojc in Bolčina po 2; Hrovat 15, Murić 14 in 12 skokov, Rupnik 11, Marinović in Nikolov po 7, Omić 5, Begić 4, Salin 2)