Pipan in igralci branijo Laško, Potočnikovi po 1. zmago!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V četrtek bosta na sporedu tretji tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM. Odločilen obračun za preboj v finale med Zlatorogom in Union Olimpijo se bo začel ob 18. uri, dve uri za tem pa se bosta pomerili še ekipi Krke in Helios Sunsev. Tekmo iz Laškega bo na drugem programu prenašala TV Slovenija, srečanje iz Novega mesta pa si boste vsi ljubitelji lahko ogledali preko spletnega prenosa na kzs.si in na Šport TV 1.

foto: Drago Perko/kosarka.si

foto: Drago Perko/kosarka.si

V petek novinarska

Zmagovalca četrtkovih tekem se bosta uvrstila v finale, ki se bo začel v nedeljo, 29. maja. Preostali termini so 31. maj ter 3., 5. in 8. junij. Že jutri pa bo v Ljubljani novinarska konferenca, kjer bosta spregovorila oba finalista. Pot do tja pa je dolga, nocoj sta na sporedu obe tekmi.

Slavljenec

Uvod bo v Laškem, kamor k Alešu Pipanu (pred dvema dnevoma je slavil rojstni dan, spodobi se, da čestitamo!) prihajajo zmaji. Ki so odločeni, da s prebojem v finale naredijo še korak bližje svetemu cilju: vrnitvi naslova prvaka v Ljubljano. Potočnikovi bi radi po poti hokejistov in nogometašev.

Domačini upajo, da bo nared Jamar Abrams, Ljubljančani pa se tako ali tako zavedajo, da najboljše odigrajo, ko je treba. Zalomilo se jim je le v četrtfinalu pokala Spar. Tekmec so bili ravno – Laščani.

Liga Nova KBM, polfinale, 3. tekma 26.5.

Zlatorog – UOL (18.00) (1:1 v zmagah)

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Na tretji polfinalni tekmi želimo nadaljevati zmagoviti niz domačih tekem. Igralci so pripravljeni in čakajo pomembno tekmo z Union Olimpijo. Želimo si polno dvorano in uvrstitve v finale.”

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije:
“V Laškem v tej sezoni še nismo zmagali, kar dovolj pove o tem, kakšna naloga nas čaka. Na gostovanje odhajamo z miselnostjo, da bo potrebno garati od prve do zadnje minute, da damo vse od sebe in odigramo srečanje kot prava ekipa. Če bo potrebno bomo izkrvaveli na terenu za klubski dres.”