Phoenix z ‘evropskim’ rezultatom le še zmago od velikega finala

Rubrika: Liga NBA

Najnižji rezultat v ligi NBA v tej sezoni dokazuje, kako pomembna je bila četrta tekma v seriji Phoenix – LA Clippers. Na izjemno živčni tekmi z odličnima obrambama na obeh straneh pa so bili na koncu v tesni končnici boljši igrlaci Phoenixa, ki imajo tako sedaj 3 zaključne žoge za uvrstitev v veliki finale lige NBA. LA Clippers pa so se sedaj znašli na drugi strani zgodovine – lani so oni vodili s tem rezultatom v konferenčnem polfinalu in na koncu izgubili proti Denverju, zdaj pa so se znašli v položaju, ko morajo tak preobrat za uvrstitev v finale pripraviti oni.

Tekmo so bolje začeli košarkarji Phoenixa in imeli do polčasa 14 točk prednosti. Domačinom je prednost uspelo izničiti do konca tretje četrtine, sledila je izenačena zadnja, v kateri pa domačinoom nikoli ni usppelo povesti, trikrat pa so se približali na samo točko zaostanka.

Minuto pred koncem tekme je Devin Booker, ki je dosegel 25 točk, nareidl osebno napako v napadu, na drugi strani pa je Mann zadel in znižal zaostanek na 76:79. Nato pa so igralci Clippersov preveč grešili proste mete, predvsem Paul George, ki je imel dvakrat priložnost, da zmanša zaostanek na manj kot 2 točki, obakrat pa je v drugem poskusu namerno zgrešil v upanju po napadalnem skoku. Po še enem namerno zgrešenem prostem metu Cousinsa, ki pa je bil izveden nepravilno, je tekmo na drugi strani s prostima metoma izkušeno zaključil Chris Paul, k je na koncu zbrač 18 točk in 7 asistenc. V zadnjih 13 sekundah tekme so domači igralci zadeli 4 proste mete od osmih, samo Paul jih je na drugi strani izmed šestih zadel pet.

 

Pri Phoenixu je spet blestel tudi Deandre Ayton, dosegel je 19 točk in 22 skokov, največ zanj v končnici.

Pri domačih je Paul George dosegel 23 točk, 16 skokov in 6 asistenc, Reggie Jackson je imel 20 točk, Ivica Zubac pa 13 točk in 14 skokov.

Liga NBA, 26.6., končnica:

Phoenix – LA Clippers 84:80 (3:1)