Phoenix v nori končnici še do druge zmage

Rubrika: Liga NBA

Clippersi so v zadnji četrtini na drugi tekmi konferenčnega finala v Phoenixu zaostajali že za 7 točk, potem pa v končnici prešli v vodstvo. Po dveh izmenjavah vodstva po koših Georga in Bookerja je v zadnji minuti ob vodstvu Clippersov za točko izgubil žogo, B pa je po hitri osebni napaki nad njim zgrešil oba prosta meta. Trojka Bridgesa na drugi strani ni našla cilja, po odbiti žogi v avt pa je imel Phoenix 0,9 sekunde časa za zadnji napad.

Trener domačih, Monty Williams, je med preverjanjem sodnikov, koliko časa je še ostalo na uri, narisal akcijo, po kateri je Jae Crowder iz avta nad obroč podal Deandre Aytonu, ki je žogo zabil v koš za novo vodstvo domačih. Gostom je ostalo še 0,7 sekunde za nov poskus preobrata, toda žogo so morali izvajati izpod lastnega koša, prav tako pa ni bilo mogoče izpeljati menjav – na igrišču sta tako ostala Cousins in Zubac. Žoga je vseeno prišla do Paul Georga, ki pa je prepozno sprožil met za tri točke iz obrata in domačini so zabeležiliše drugo zmago v seriji pred selitvijo v Los Angeles.

 

Cameron Payne je pri domačih odlično nadomestil še vedno manjkajočega Chrisa Paula (varnostni protokoli covid), dosegel je rekord kariere, 29 točk, imel je tudi 9 asistenc. Odličen je bil tudi junak tekme Ayton, dosegel je 20 točk, imel pa tudi 14 skokov. Booker, ki si je ob trku z Beverlyjem ob koncu tretje četrtine poškodoval nos in za nekja mintu odšel na šivanje v garderobo, je dodal 20 točk.

Za Clipperse, ki še tretjič v letošnji končnici na začetku serije zaostajajo z 0:2, je George dosegel 26 točk. Še na četrti tekmi zapored za Clipperse ni igral Kawhi Leonard.

Liga NBA, 22.6., končnica

LA Clippers – Phoenix 103:104