Phoenix pometel z Denverjem, Milwaukee izenačil

Rubrika: Liga NBA

Če je na začetku serije Brooklyn – Milwaukee po domačih zmagah Brooklyna kazalo na sprehod drugih nosilcev do konferenčnega finala, je serija po dveh tekmah v Milwaukeeju znova izenačena. Poleg še vedno poškodovanega Hardna pa je Brooklyn ostal še brez Kyrie Irvinga, ki si je že v prvem polčasu grdo poškodoval gleženj in njegov nastop na peti tekmi je pod velikim vprašajem.

Giannis je za drugo zmago Milwaukeeja v seriji dosegel 34 točk, Middleton 19. Na drugi strani je Durant dosegel 28 točk in 13 skokov, edini, ki je presegel mejo 10 točk, je bil Irving, ki je še pred poškodbo gležnja dosegel 11 točk.

Trener gostov Steve Nash je sicer po tekmi dejal, da naj bi bil rentgen poškodovanega gležnja negativen, da pa je njegov status za naslednjo tekmo vprašljiv. Dobra novica za Brooklyn je ta, da se je prvič po drugi tekmi prvega kroga v ekipo vrnil Green.

Za razliko od Brooklyna so domači zmagi v dve gostujoči povezali košarkarji Phoenixa, ki so tako ‘pometli’ z Denverjem in se kot prva ekipa uvrstili v konferenčni finale, prvič po enajstih letih. Po domačem vodstvo z 2:0 je Booker zaddel trojko in Phoenix vodstava do konca tekme ni več izpustil iz rok.

Tekmo je zaznamoval Chris Paul, ki je dosegel 37 točk, 34 točk je dodal Devin Booker. Pri domačih je bil slabe 4 minute pred koncem tretje četrtine izključen Nikola Jokić po nešpoortni osebni napaki nad Cameronom Paynom, ob obrčunavanju z Bookerjem pa si je prislužil še tehnično napako. Do izključitve je MVP rednega dela dosegel 22 točk in 11 skokov. Will Barton je dosegel 25 točk za Denver.

Nazadnje je ekipa z MVP-jem rednega dela v končnici brez zmage v seriji ostala 1989, ko je Detroit v finalu pometel z lakersi in Magicom Johnsnom.

Vlatko Čančar ni dobil priložnosti.

Liga NBA, 13.6., končnica

Brooklyn – Milwaukee 96:107 (2:2)

Phoenix – Denver 125:118 (4:0)