Phoenix na pol poti do naslova

Rubrika: Liga NBA

Phoenix je na drugi tekmi finala lige NBA na domačem parketu dosegel še drugo zmago. Zgodovinski podatki kažejo da je 87% ekip, ki so dobile prvi dve tekmi doma, na koncu finalne serije tudi slavilo naslov.

Phoenix se je ponovno izkazal s kolektivno igro, kar so dokazali tudi z akcijo ob zaključku polčasa, v kateri je bilo ob 10 podajah udeleženih vseh pet igralcev Phoenixa, akcija pa se je končala s košem Aytona ob osebni napaki; na drugi strani pa je Giannis sicer odigral odlično tekmo, vendar, tako kot že nekajkrat, ni imel prave podpore pri soigralcih.

 

Giannis je dosegel 42 točk in 12 skokov, samo v drugi četrtini je dosegel 20 točk, kot prvi igralec s tem dosežkom v finalu po Michael Jordanu. Toda Phoenix je ravno v tem delu igre prevzel pobudo, rezultat je bil na sredini druge četrtine zadnjič izenačen, do konca tega dela igre pa je znašala prednost Phoenixa že več kot 10 točk, na začčetku tretje četrtine že 15 in gostom se nikoli več ni uspelo povsem približati, še najbližje so prišli na 5 točk zaostanka.

Devin Booker je dosegel 31 točk, od tega 7 trojk, Chris Paul pa 23, dodal je še 8 asistenc, netipino za njega pa je imel tudi 6 izgubljenih žog. Na drugi strani je Giannisu sledil le Holiday, ki je dosegel 17 točk, manjkale pa so predvsem točke Middletona, ki je končal pri 11 točkah.

Milwaukee je z 0:2 v v zmagah letos že zaostajal proti Brooklynu, Phoenix pa je prvič v svoji zgodovini (franšiza letos tretjič igra v finalu lige) v vodstvu v finalu, še nikoli pa v finalu ni dosegel več kot 2 zmagi.

Liga NBA, 8.7., finale

Milwaukee – Phoenix 108:118 (0:2)