Philadelphia padla v Miamiju, nova poškodba Curryja

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je prišel do zelo pomembne zmage v boju za končnico. Na domačih tleh so bili boljši od Philadelphije, za katero tako na sedmem mestu vzhodne konference zaostajajo samo še zmago in pol.

Miami je vodil večino tekme, v prvem polčasu že za 12 točk, v tretji četrtini pa je Philadelphia tudi povedla za 5 točk, toda v zadnjem delu igre so bili domačini ponovno boljši in mirno pripeljal tekmo do konca.

Najboljša igralca pri domačih sta bila Hassan Whiteside (26 točk, 8 skokov) in Dwayne Wade (16 točk, 6 skokov). Goran Dragić je igral 33 minut in dosegel 7 točk (met 13:3), 5 skokov in 7 asistenc.

Po tekmi je na račun igre Whitesida nekaj krepkih povedal Joel Embiid, ki je centra Miamija obtožil umazane igre, saj naj bi ga Hassan udaril po poškodovanem hrbtu. V stilu Embiida je tudi doal, da na srečo Whiteside ne udari močno, da pa si bo to zapomnil.

Miami v soboto čaka nova domača tekma, v goste prihajajo igralci Washingtona.

V Oaklandu so gostovali igralci San Antonia in vodili večji del tekme, dokler ni v samem zaključku stvari v svoje roke vzel Kevin Durant in dosegel 14 zaporednih točk za svojo ekipo, skupaj 37, dodal je še 11 skokov. Navijače prvakov skrbi nova poškodba gležnja Curryja, ki je igro zapustil že po dveh minutah. Gre že za njegovo četrto poškodbo gležnja v tej sezoni, drugo v šestih dneh.

Liga NBA, 8.3.2018

BROOKLYN – Charlotte 125:111

Philadelphia – MIAMI 99:108

BOSTON – Minnesota 117:109

Phoenix – OKLAHOMA 87:115

San Antonio – GOLDEN STATE 107:110