Petrov: “S takim pristopom nismo imeli nobenih možnosti!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji so v 5. krogu Lige ABA v Laktaših izgubili z Igokeo, 91:73 je bilo. S 13 točkami se je izkazal Dino Cinac, 12 točk in sedem podaj je zbral Paolo Marinelli. Dolenjci bodo slab vtis popravljali prihodnjo soboto, ko jim v goste prihaja Zadar.

V dresu Krke sta manjkala poškodovan Marko Jošilo in Jure Balažić.

Na klopi Igokeje se je tako uspeha veselil nekdanji trener Krke Nenad Trajković, k uspehu ekipe iz Laktašev pa je svoje dodal še en ex-krkaš Domen Lorbek (10 točk, po dva skoka in podaji).

Liga ABA, 5. krog, 26.10.
IGOEKA – Krka 91:73
Krka: Mahkovic 6, Marinelli 12 (7 podaj), Škedelj 10 (7 skokov), Osolnik 3, Bratož 7, Cinac 13, Đapa 10, Fifolt 7 (6 skokov), Lapornik 5.

Krkaši so slabo odigrali v obrambi in že v prvi četrtini zaostajali za dvomestno razliko. V drugi četrtini se je ta še povečala. V drugem polčasu so igrali nekoliko bolje, se približali nasprotniku, a jim je na koncu zmanjkalo moči in Igokea je na koncu slavila z veliko razliko.

Krka ima v ABA ligi dve zmagi in tri poraze, v prihodnjem krogu pa jo v soboto, 3. 11., ob 19.00 čaka domač dvoboj z Zadrom. Še prej pa bo v torek, 30. 10., ob 19.00 v Ligi Nova KBM gostila Hopse.

Simon Petrov, trener Krke: »Čestitam gostiteljem za zmago, bili so boljši od samega začetka. Mi smo imeli katastrofalne odločitve v obrambi in slabo zbranost v napadu. Igokea je zasluženo slavila, imeli so veliko več želje, kakovosti v igri, mi pa s takim pristopom nismo imeli nobenih možnosti.«

Nenad Trajković, trener Igokee: »Imelo smo veliko število poškodovanih igralcev, zato naši treningi niso bili pravi in bali smo se te tekme. Zaradi tega smo šli maksimalno v tekmo, z željo, da jo nadziramo od samega začetka in čestitam svojim košarkarjem za to zmago.«