Peter Vilfan po turnirju v Grčiji: “Po debaklu v Pireju pa pričakujem, da bo selektor odstopil nepreklicno!”

Rubrika: Reprezentanca

Slovenija je ostala brez nastopa na olimpijskih igrah. Grčija je bila premočna v polfinalu v Pireju, kjer je na sporedu eden od štirih kvalifikacijskih turnirjev za še štiri prosta mesta. Slovenija je izgubila z 68:96, v finalu se bosta danes merili Grčija in Hrvaška – ekipi, ki sta nas na tem turnirju premagali.

Slovenija je na tekmovanju v Grčiji, tam smo leta 2008 že lovili olimpijske igre in prav tako bili neuspešni – to je bil turnir ko je prvič in zadnjič za člane Slovenije igral Emir Preldžić. Tokrat Slovenija ni bila dorasel tekmec Grčiji in Hrvaški. Da se je pokazala v taki luči so objektivne in subjektivne okoliščine.

“Moram biti iskren, da sem že po porazu s Poljsko na evropskem prvenstvu pred dvema letoma pričakoval, da bo selektor Sekulić vsaj ponudil svoj odstop, ki ga zveza sicer najbrž ne bi sprejela. Po današnjem debaklu v Pireju pa pričakujem, da bo selektor odstopil nepreklicno. Če tega ne bo naredil sam, je vse v rokah košarkarske zveze. Vendar osebno dvomim, da lahko s trenutno ekipo, v tej sestavi, in s tem strokovnim štabom Slovenija uspešno nadaljuje košarkarsko reprezentančno zgodbo,“ pa nekdanji kapetan slovenske reprezentance Peter Vilfan ključen razlog vidi v selektorju Aleksandru Sekuliču.

Na potezi je Košarkarska zveza Slovenije, da oceni, kako dalje. Verjetno pa bi moral svoje povedati (pripraviti mnenje za odločevalce)  tudi strokovni svet, ki pri Košarkarski zvezi Slovenije deluje v sestavi: Rado Tifunović (predsednik), Sergej Ravnikar (predstavnik ZKTS), Aleksander Seklulić (predstavnik ZKTS), dr. Frane Erčulj (predstavnik Fakultete za šport), Vlado Ilievski (predstavnik Združenja klubov 1. SKL), Luka Mittag (predstavnik Združenja klubov 2. SKL), Mojca Markovič (predstavnica Združenja klubov 3. in 4. SKL), Matic Vidic (predstavnik komisije za košarko 3×3), Mirko Jurjavčič (vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij), Dejan Čikić (član) in Anže Zdolšek (član).