Lisac klical tudi Zdovca in Mahoriča, Pavlović bo svetovalec

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrola Olimpije so že odpotovali v Turčijo, kjer jutri nadaljujejo igranje v ligi prvakov, tekmec bo Bešiktaš. To bo tekma 5. in 7. ekipe skupine lige prvakov.
To bo tudi tekma, kjer bo na klopi Petrola Olimpije debitiral 39-letni srbski trener Aleksandar Nikitović, ki je nazadnje deloval, tako uradna biografija, na klopi reprezentance Bahrajna. Vodenje Olimpije je dosedaj zanj največji zalogaj. Ali mu bo kos, bo jasno kmalu, rezultati so edino merilo.

Tudi Zdovc in Mahorič

Slišati je bilo, da so Olimpiji nudili Jasmina Repešo, Damirja Mulaomerovića, zmaji pa naj bi potrkali tudi na vrata Jureta Zdovca, ki pa naj bi se zahvalil za povabilo, a vnovičnega dela na treh frontah si preprosto ne želi. Kaj pomeni igrati hkrati tri tekmovanja, je Zdovc lani izkusil na klopi Cedevite. Nikitovića na klop zmajev ni pričakoval nihče. Lisac naj bi po nekaterih podatkih klical tudi Toma Mahoriča!

Pomoč Liscu

Verjetno ali pa zagotovo pa je imel pomembno vlogo pri imenovanju Nikitovića Mirko Pavlović; po poročanju srbskih medijev naj bi bil novi športni direktor zmajev. A ta podatek ne drži. Iz Olimpije so nam prijazno sporočili, da bo Pavlović pomagal pri športnem delu in tako razbremenil direktorja Romana Lisca; zgoraj na sliki pa je Pavlović v družbi glavnega mecena Olimpije Tomaža Berločnika, ki vodi Petrol.

Pavlović je vrsto let deloval v Crveni zvezdi, kjer se je najboljše znašel v vlogi športnega direktorja. Nikitović in Pavlović sta že sodelovala v Crveni zvezdi, kjer je Nikitović nekaj mesecev samostojno vodil člansko vrsto.

Karkoli že: Olimpija je vnovič na prelomnici.

Pa še to:

da ni dileme pri Pavloviću, pa potrjuje tudi to: na omrežju LinkedIn si je dal zapisati, da je po novem pomočnik GM-u kluba.