Pavičević odstopil z mesta selektorja Črne gore

v rubriki
Eurobasket
s kategorijo
Novice
.

Po neuspešnih kvalifikacijah za EuroBasket 2015 je črnogorski selektor Luka Pavičević na zasedanju predsedstva črnogorske košarkarske zveze ponudil odstop, ki je bil sprejet.

Pavičević je po mnenju mnogih z odstopom predolgo odlašal. foto: reprezentacija.me
Pavičević je po mnenju mnogih z odstopom predolgo odlašal. foto: reprezentacija.me

Črni gora je mesto na EuroBasketu naslednje leto izgubila v dveh šokantnih porazih z Nizozemsko in takrat se je tamkajšnja javnost razdelila – nekateri so Pavičevića javno pozivali k odstopu, spet drugi, na prvo oko jih je bilo manj, so ga kljub vsemu podpirali. Jasno je tudi, da je bil 46-letni strokovnjak na bojni nogi z nekaterimi košarkarji. Center Orlanda Nikola Vučević pod njegovim vodstvom ni bil pripravljen igrati za reprezentanco in je to večkrat obelodanil, šum naj bi prihajal tudi na relaciji s še enim NBA centrom – Nikolo Pekovićem. Zanimivo, Pavičević je tekom EuroBasketa v Sloveniji zaradi nediscipline izključil Vladimirja Dašića.

V črnogorski zvezi so celotno delo Pavičevića ocenili kot pozitivno, a poudarili, da morajo po vsakem neuspehu slediti poteze, ki odpirajo prostor za morebitne menjave, kar je dejal tudi zdaj že nekdanji selektor. Dodali so še, da pričakujejo, da bo poziv v reprezentanco košarkarjem v čast in ponos – ne samo do selektorja, temveč tudi do soigralcev, navijačev, zveze in države. V prihodnosti bodo storili vse, da zaščitijo te vrednote.