Paul ostaja v Phoenixu, najbolj dejavni na prvi dan še pri Chicagu, Miamiju, New Yorku in Lakersih

Rubrika: Liga NBA

Prvi dan prestopnega roka v ligi NBA, se je, poleg za nas najboilj zanimive menjave Gorana Dragića v Toronto v zameno za Kyle Lowryja, zgodilo že kar nekaj menjav in podpisov podaljšanj pogodb.

Med najbolj odmevnimi je podaljšanje sodelovanja med Chris Paulom in Phoenix Suns – Paul, ki je pred dnevi postal prost igralec, ko je zavrnil zadnje leto pogodbe za več kot 40 milijonov dolarjev, je s Phoenixom, s katerim je letos igral v finalu, podpisal novo pogodbo, ki mu bo v štirih letih prinesla 120 milijonov dolarjev.

 

V Chicago se iz New Orleansa seli Lonzo Ball, v drugo smer pa potujeta Tomas Satoransky in Garrett Temple, skupaj z bodočim izborom drugega nabora.

 

Mike Conley ostaja pri ekipi Utah,  za naslednja tri leta bo prejel 72.5 milijonov dolarjev.

 

Miami je poleg Lowryja v klub pripeljal tudi aktualnega NBA prvaka, PJ Tuckerja (dve sezoni, 15 milijonov dolarjev), poleg tega pa je Jimmy Butler podpisal novo pogodbo, v štirih letih bo prejel 184 milijonov dolarjev. Poleg Butlerja je novo dolgoročno pogodbo podpisal tudi Duncan Robinson, v naslednjih petih sezonah bo prejel 90 milijonov dolarjev, kar je najvišja pogodba v zgodovini lige NBA za igralca, ki ni bil izbran na naboru.

 

Tudi Tim Hardaway Jr. ostaja v Dallasu – v štirih letih bo prejel 72 milijonov dolarjev. V Dallasu vsaj sezono ostaja tudi še Bobi Marjanović.

 

Še šest milijonov več bo v enakem obdobju v New Yorku dobil Francoz Evan Fournier, ki se tako seli iz Bostona, kamor je sredi lanske sezone prišel iz Orlanda.

 

Norman Powell bo v Portlandu v naslendjih petih sezonah dobil 90 milijonov dolarjev.

Trae Young in Shai Gilgeous-Alexander sta z Atlanto oziroma Oklahomo podpisala maksimalno podaljšanje pogodbe za novince, ki jima bo v naslendjih petoih letih prineslo med 172 in 207 milijonov dolarjev. Podobno podaljšanje po koncu olimpijskih iger v Dallasu ‘čaka’ tudi Luko Dončića.

 

Aktivni so bili tudi pri lanskih prvakih – zapustil jih je Alex Caruso, ki je okrepil Chicago (4 leta, 37 milijonov), novi/stari člani pa so Dwight Howard, Trevor Ariza, Kent Bazemor in Wayne Ellington (vsi z enoletnimi pogodbami okrog 2,5 milijonov dolarjev).

 

V Brooklynu ostaja Blake Griffin, podpisal je enoletno pogodbo, triletno pogodbo pa je z New Yorkom podpisal Derrick Rose, dobil bo 43 milijonov dolarjev.

 

Zach Collins, ki je imel v zadnjih sezonah ogromno težav s poškodbami, je podpisal triletno pogodbo s San Antoniem, dobil bo 22 milijonov dolarjev.