Paspalj v Rogaški, do zmage pa Dynamic

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Rogaške so v 16. krogu Lige ABA 2 doma priznali premoč 3. uvrščeni ekipi lige beograjskemu Dynamicu, 75:80 je bilo. V domači vrsti je 18 točk prispeval Miha Vašl, toliko ga goste tudi Mirko Đerić.

Domačini so ostali brez Leona Šantlja, ki se je poškodoval v zadnji četrtini.

Liga ABA 2, 16. krog, 16.1.
Rogaška – DYNAMIC 75:80 (17:21, 18:19, 19:23, 21:17)
Rogaška: Davis 17 (5 skokov, 7 podaj), Božak 6, Mijović 8, Bilić 7 (5 skokov), Pajić 9 (5 skokov), Sarajlija 3, Vašl 18 (5 skokov).

Rogaška je na že sedmi tekmi v 14-ih dneh doživela svoj drugi poraz. Dynamic je bil boljši z 80:75. Slatinčani so na zadnjih petih tekmah v povprečju dosegali več kot 93 točk na tekmo, tokrat pa ni steklo niti v napadu. Povprečen met za dve, slab met za 3 in še slabši prosti meti so posledica norega ritma, kar je v izjavi po tekmi priznal tudi trener Novaković, ki tokrat ni mogel računati na Kosiča.

V zadnji četrtini je za dodatne skrbi poskrbela še poškodba Šantlja. Jutri se treningom Rogaške pridruži najnovejša okrepitev, Urban Durnik, ki bo imel pravico nastopa že na sobotni tekmi v Laškem.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
„Danes se je zgodilo tisto, kar sem pričakoval. Določeni igralci niso čutili nog in enostavno niso mogli igrati po težki ponedeljkovi tekmi. Ni bilo prave koncentracije, gostje so bili bolj spočiti, bolj razigrani, bolj sproščeni. Tudi ko smo jih poizkušali dohiteti, smo dobili trojko od table. Današnja tekma je za pozabo. Večji problem je poškodba Šantlja.”

Tekmo sta si v Rogaški Slatini ogledala tudi ambasador regionalne lige nekdanji as Žarko Paspalj in športni direktor tekmovanja Žarko Čabarkapa, ki sta obračun gledala v družbi domačega župana in velika prijatelja košarke Branka Kidriča.