Parklji poskrbeli za menjavo na trenerski klopi

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Manj kot mesec dni pred pričetkom nove sezone so se za spremembo na trenerski klopi odločili ljubljanski Parklji. Nejca Kobala je zamenjal Jaka Hladnik, ki bo v ljubljanskem moštvu opravljal tudi vlogo vodje mladinskega pogona.

Jaka Hladnik od zdaj naprej pri Parkljih. (Foto: Igor Martinšek)

Jaka Hladnik od zdaj naprej pri Parkljih. (Foto: Igor Martinšek)

Ljubljanski Parklji v zadnjih letih v državnih tekmovanjih znova vse bolj opozarjajo nase. Selekcija U19 je pod vodstvom Nejca Kobala postala državni prvak, isti trener je s kadeti posegel po končnem 3. mestu, člani pa so sezono v 2. SKL zaključili v četrtfinalu.

Zdaj krmilo prevzema Hladnik

Parklji so s trenerjem, ki je letos sodeloval tudi pri reprezentančni selekciji U20, prekinili sodelovanje in se odločili za spremembo. V klub se namreč prvič po končani igralski karieri vrača Jaka Hladnik, ki bo skrbel tako za člansko ekipo kot tudi za mladinski pogon.

Vizija je jasna

37-letni Kranjčan je pred prihodom k Parkljem uspešno deloval v Škofji Loki. “Po dveh letih pri LTH Castingsu je nastopil čas za nov izziv. Tako kot v Škofji Loki, je tudi pri Parkljih vizija jasna – želimo si kvalitetnega dela z mladimi. Verjamem, da bo sodelovanje uspešno, hkrati pa sem prepričan, da lahko tudi s člansko ekipo že letos posežemo po odmevnem rezultatu,” nam je ob svoji novi vlogi zaupal Hladnik.

V ospredje potisnil že marsikaterega mladega

Kot nekdanji košarkar Parkljev je Hladnik ljubljanskemu občinstvu že dodobra poznan, od sezone 2012/13, ko je prvič prijel za trenersko paličico, pa je nase večkrat opozoril tudi v vlogi trenerja. Sprva je vodil žensko ekipo škofjeloške Odeje, kasneje pa se učil od Gašperja Potočnika in Aleksandra Sekulića, s katerima je odlične rezultate beležil tako v Škofji Loki kot tudi na Primorskem.

V zadnjih sezonah je Kranjčan v vlogi glavnega trenerja nemalokrat priložnost ponudil tudi mladim in se z LTH Castingsom, ki je imel takrat najmlajšo ekipo v 2. SKL, v sezoni 2017/2018 boril celo za preboj med elito. Prav to, da so se pod njegovim vodstvom na košarkarskem zemljevidu znašli košarkarji kot so David Kralj, Jan Strmčnik, Jan Dornik, Željko Marković in še nekateri, je kot kaže prepričalo tudi vodilne pri Parkljih.