Paravinja: Slovenija se je izvrstno pripravila na Mehiko

v rubriki
SP Španija 2014
s kategorijo
Novice
.

V Hiši športa, kjer s strokovnimi gosti v sodelovanju z našim portalom spremljamo vse tekme slovenske reprezentance na SP v Španiji, smo tokrat gostili nekdanjega košarkarja Union Olimpije, Miloša Paravinjo. Slovenija je v drugem kolu predtekmovanja še drugič zmagala – z 89:68 je padla Mehika.

Milos Paravinja

Milos Paravinja

“Alen Omič je igral izvrstno”

Naš gost je seveda ni skrival navdušenja nad slovensko igro, sploh v drugem polčasu, ko je obramba delovala “kot namazana.” “Slovenski trenerski štab se je izjemno dobro pripravil na tekmeca. Nekaj težav je povzročal le center Gustavo Ayon, pa tudi njemu so na koncu pošle moči,” je dejal Paravinja in ob izvrstni igri bratov Dragič, skupaj sta dosegla kar 40 točk, pohvalil Alena Omiča, ki je 10 točkam dodal 3 skoke: “Omič je pokazal izvrstno igro, odlično pa so ga zaposlovali soigralci, tudi Zoran Dragič, od katerega tako suverenega vodenja pick’n’roll igre sicer nismo vajeni.”

Nosilci igre bodo deležni počitka

Slovenija je z dvema uvodnima zmagama praktično že v četrtfinalu, a se s tem ne bo zadovoljila, kajti cilja na najvišja mesta v skupini. Sledi obračun s Korejo, Angolo in nato za sam konec bržkone dvoboj za prvo mesto z Litvo. “Da, vsekakor smo lahko optimistični, a  tudi zmagi na dveh tekmah z lažjima nasprotnikoma nista samoumevni. Bo pa lahko Jure Zdovc nekoliko odpočil ključne slovenske akterje.” 

V Hišo športa (Breg 6, Ljubljana) ste tekom slovenskih tekem vabljeni vsi košarkarski navdušenci, kjer boste lahko z vprašanji zasuli naše gosta in si z malo sreče priborili žogo s podpisom Gorana Dragiča. V torek bomo od 19:30 naprej v sklopu tekme s Korejo gostili Simona Petrova.