Panathinaikos že našel zamenjavo za Pitina

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Po tem, ko je Rick Pitino zavrnil ponudbo grškega velikana, je Panathinaikos hitro krenil v lov za novim trenerjem, našel pa ga je kar na spisku nekdanjih delavcev v klubu. Na klop zeleno-belih se namreč vrača 55-letni Argyris Pedoulakis.

Atenčan se je Panathiniakosu prvič že leta 1986 pridružil kot košarkar, na klop zeleno-belih pa se je prvič usedel leta 2012, ko je stopil v izjemno velike čevlje. Zamenjal je namreč Željka Obradovića, ki je takrat klub zapustil prvič po 13 sezonah. Tedaj je osvojil naslov tako državnih kot tudi pokalnih prvakov, še preden je bilo konec sezone 2013/14, pa je svoje mesto zaradi slabega pričetka drugega dela Evrolige prepustil Fragiskosu Alvertisu.

Že tudi s prvo okrepitvijo

Pedoulakis se je na klop zeleno-belih vrnil leta 2016, ko je zamenjal Sašo Đorđevića, a pred pričetkom naslednje sezone pogodbe ni podaljšal. Zdaj v taboru zeleno-belih od njega verjetno pričakujejo ogromno, saj si zagotovo želijo nastopiti na zaključnem turnirju Evrolige 2019/2020, ki bo potekal prav v O.A.K.A. Areni.

V ta namen so Grki že posegli tudi po prvi okrepitvi. V moštvo se namreč vrača 29-letni Američan Marcus Denmon, ki je za zeleno-bele nastopal že v sezoni 2017/2018.