Pameten poraz Primorcev

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Z gostovanja v Beogradu se košarkarji Sixt Primorske vračajo šele z drugim porazom v sezoni Lige ABA 2. V 21. kolu je bil Dynamic VIP PAY boljši z 68:58. S tem je slednji ohranil možnosti za osvojitev četrtega mesta po rednem delu ter napredovanje na polfinalni obračun s koprsko zasedbo.

Potem ko je že jasno, da bosta v polfinale regionalnega tekmovanja poleg Primorcev, ki so si prvo mesto po rednem delu zagotovili že pred časom, napredovali še zasedbi sarajevskih Sparsov in skopskega MZT-ja, bo odločitev o četrtouvrščeni ekipi padla v naslednjem tednu. Pred zadnjim kolom namreč kar trojica ekip premore izkupiček 12-9. Poleg Dynamica sta to še Borac iz srbskega Čačka ter Sutjeska iz črnogorskega Nikšića.

Slednji se bosta na medsebojnem dvoboju udarili v sredo ob 20. uri, tik pred tem pa se obeta zaključek dvoboja v Cetinju, kjer bodo gostovali košarkarji Dynamica. Slednjega bosta na četrto mesto postavili le novi točki, a mora ob tem zmagati tudi Sutjeska, proti kateri premore boljšo razliko med danimi in prejetimi točkami. V primeru zmage Borca, bo v polfinale v vsakem primeru napredoval ta, saj je proti Beograjčanom dobil obe medsebojni tekmi. Prva polfinalna dvoboja bosta v Kopru in Sarajevu na sporedu v sredo 20. marca, druga štiri dni za tem, morebitna tretja pa v četrtek 28. marca. Ekipe v obeh polfinalnih parih bodo igrale na dve dobljeni tekmi.

Četrtkov obračun s koprskimi tigri so v srbski prestolnici zasluženo dobili gostitelji. Izbranci Jurice Golemca tokrat niso imeli svojega dne, saj so iz igre zadeli manj kot tretjino metov (32,8 odstotkov). Prvo četrtino, v kateri je na parketu z 11 točkami blestel Lance Harris, je Sixt Primorska po manjšem preobratu dobila s 23:20. Ekipi sta bili že tedaj ves čas tesno skupaj, tako pa je bilo vse do sredine 33. minute. Z dvema košema se je nato Dynamic oddaljil na 59:52 in po zaslugi slabe učinkovitosti tigrov tekmo suvereno zaključil.

V dresu Sixt Primorske je bil na koncu s 16 točkami najboljši Harris, 13 pa jih je ob devetih skokih dodal Ivan Marinković. Ekipa po vrnitvi na Obalo ne bo imela pretiranega počitka, saj jo že v soboto čaka nov preizkus. V Ligi Nova KBM za prvaka bi se sicer v rednem 2. kolu morala pomeriti s Petrol Olimpijo, a ker ima ta obveznosti v Ligi ABA, je tekma prestavljena na kasnejši termin, ki še ni znan. Bodo pa Primorci zato na ta dan vnaprej odigrali tekmo 4. kola s Helios Sunsi. Domžalsko moštvo bo v Areni Bonifika gostovalo ob 19. uri.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Dynamic je zasluženo zmagal. Mi smo se tekmecem zoperstavili brez prave energije in osredotočenosti. Minute smo tokrat razdelili med vse naše košarkarje, ki so bili pripravljeni za igro. Ni kaj veliko za razpredati, vrniti se moramo v dvorano in še naprej trdo trenirati, da bomo na naslednjih preizkusih boljši.”

Ivan Marinković, košarkar Sixt Primorske:
“Tekmo smo odigrali slabo. Zavedali smo se, koliko bo ta obračun pomenil tekmecem, a se nismo držali dogovorov. Časa za žalovanje ni, saj nas že v soboto čaka nova tekma državnega prvenstva, na kateri se želimo vrniti v zmagovalni ritem.”

LIGA ABA 2, 21. krog, 7.3.
DYNAMIC VIP PAY – Sixt Primorska 68:58 (23:23, 16:12, 14:14, 18:9)
Sixt Primorska: Ferme, Henry 6, Harris 16, Čakarun, Kosi 2, Marinković 13 (9 skokov), Jagodić-Kuridža 4, Šiško 8 (8 podaj), Glas, Vončina, Čebašek.