Otrok Maccabija se po 10 letih v NBA vrača v Izrael

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Pričetek evroligaške sezone je vse bližje. Nekatere ekipe so že popolnoma sestavljene, spet druge na trgu iščejo še zadnje opcije, da svoje moštvo okrepijo in s tem naskakujejo vrhunski rezultat. Kljub dvema novima okrepitvama, naj bi še enega izjemnega košarkarja iskali tudi pri Maccabiju.

Izraelsko moštvo, ki ga bo tudi v prihodnji sezoni vodil grški trener Ioannis Sfairopoulos, je te dni postalo močnejše za Sandyja Cohena III (198 cm, 1995) in Omrija Casspija (206 cm, 1988). Predvsem slednji je tamkajšnji publiki še kako znan, saj gre za otroka Maccabija, ki je se v Tel Aviv vrača prvič po letu 2009.

Zaigral za kar 7 NBA ekip

Casspi je star 21 let, ko ga je pot iz Izraela vodila čez lužo. Tam je nosil dres Sacramento Kings, Cleveland Cavaliers, Houston Rockets, znova Sacramento Kings, New Orleans Pelicans, Minnesota Timberwolves, Golden State Warriors in Memphis Grizzlies.

Kljub novima dvema okrepitvama naj sestava ekipe pri Izralecih še ne bi bila zaključena. Shimon Mizrahi in Nikola Vujčić skupaj s Sfairopoulosom še vedno iščeta prvega organizatorja igre, ki bi lahko s Scottiejem Wilbekinom tvoril enega najboljših branilskih tandemov v Evroligi. Pred kratkim se je govorilo, da bi Izraelce znal okrepiti Malcolm Delaney, ki še vedno nima kluba.

Novinca v svojem moštvu so pozdravili tudi pri Panathinaikosu. Zeleni družini se je pridružil Ioannis Athinaiou (194 cm, 1988), ki je v lanski sezoni igral za PAOK in francoski Fos Provence.

Konec sodelovanja z Američanom Jamesom Nunnallyjem so medtem razglasili v Milanu. Nunnally bo kariero nadaljeval na Kitajskem pri Shanghai Sharks.

Najnovejše v Evroligi:
– Omri Casspi (nazadnje Memphis Grizzlies) v Maccabi,
James Nunnally nič več za AX Armani Exchange Olimpia Milano,
Ioannis Athinaiou (nazadnje Fos Provence) v Panathinaikos,
Sandy Cohen III (nazadnje NCAA) v Maccabi,
Mike James (nazadnje AX Armani Exchange Olimpia Milano) v CSKA,
– Aito Garcia ostaja trener ALBE,
 Will Thomas (nazadnje Valencia) v Zenit,
– Jordan Loyd (nazadnje Toronto Raptors) v Valencio,
 Sinan Guler nič več za Fenerbahče,
– Chris Kramer iz Rytasa v Khimki,
– Lorenzo Brown
 iz Guangzhou Long-Lions v Crveno zvezdo,
 Ian Vougioukas podaljšal s Panatinaikosom,
 Tom Digbeu v Žalgiris.