Ostra totalno neživljenjska kazen za Toneta Krumpa!

Rubrika: Mlajše selekcije

Za dva trenerja je sezone prej konec, predno se je šele dobro začela. Na tem mestu bomo o Tonetu Krumpu, ki mu je danes Košarkarska zveza Slovenije izrekla kar polletno prepoved dela, saj so ga suspendirali.

Polčas gostom

Gremo po vrsti: minuli ponedeljek, 9.12., je pri Koš Primorski (U20) gostovala vrsta Fructala Ajdovščine. Tekma je bila registrirana z 20:0, ob prekinitvi v 4. četrtini pa je bilo 72:51 za domačine, ki so s 26:37 izgubili polčas, 3. četrtino pa dobili s 27:9. Sodila sta Gašper Crnčić in Martin Ristič.

Prepozno zaščitila mlade igralce

Kot smo izvedeli, so domačini igrali precej grobo, gostje pa s svojimi potezami skušali vplivati na sodnika, menjata kriterij in zaščitita igralce. Nenazadnje, naloga vsakega trenerja, da fante žive in zdrave vrne staršem. Krump in ekipa je po tekmi tri peljal k zdravniku, potem šele domov…

Še prej so Krump in ekipa po drugi tehnični napaki zapustili parket in tekme niso želeli nadaljevati!

Na Kzs.si so zapisali:
– Tehnična napaka dosojena trenerju ekipe Fructal Ajdovščina, Krump T., zaradi vstopa v igrišče.
– Druga tehnična napaka dosojena trenerju ekipe Fructal Ajdovščina, Krump T., zaradi ponovnega vstopa v igrišče.
– V skladu s Pravili je bil zaradi dveh dosojenih tehničnih napak izključen trener ekipe Fructal Ajdovščina, Krump T.
– Po dosojeni drugi tehnični napaki trenerju se tekma ni nadaljevala, saj je ekipa Fructal Ajdovščina zapustila igrišče.

Na Kzs.si so dodali sklepe:
– Trener ekipe Fructal Ajdovščina, Krump T., se zaradi odhoda ekipe iz igrišča, zaradi česar je bila tekma prekinjena, in se ni nadaljevala, kaznuje s prepovedjo opravljanja vseh dolžnosti v košarki za obdobje šestih (6) mesecev.
– Kazen se izvrši v obdobju od 13. 12. 2018 do 12. 6. 2019. Dodatna denarna kazen klubu se ne izreče.
– V zvezi s temi sklepi je komisar tekmovanja izdal poseben pisni sklep, ki je bil po elektronski pošti posredovan predstavnikom KK Ajdovščina in uradnim osebam tekme.
– Tekma se registrira po uradni dolžnosti, z rezultatom 20 : 0 v korist ekipe KOŠ Primorska B, ekipa Fructal Ajdovščina pa ne prejme točke za sodelovanje.
– KK Ajdovščina se zaradi dveh tehničnih napak, dosojenih trenerju, kaznuje z denarno kaznijo 120 EUR.

Ob tem bo zanimivo brati pojasnila Košarkarske zveze Slovenije, kako je preverila situacijo na tekmi. Je zaslišala obe strani? Sodnika, ki niti nista slabo sodila, nista pa pravočasno zaščitila igralcev?

Le otroke je branil…

Strinjamo se, da se je treba držati pravil, ki so jasna – za dejanje, ki ga je storil Krump, je kazen logična. A pravila so, da se popravijo, modificirajo, predvsem pa, da se posluša in zasliši vse vpletene. Se jih povabi na sestanek ali pa jih obišče v klubu. Nenazadnje – Krumpu je košarka kruh. Pol leta bo (teoretično) brez plače. Na koncu pa se izkaže, da je kazen neupravičena… Kdo bo plačeval odškodnino po izgubljeni tožbi na sodišču? Ali pa naj se povem, da je kaznovan le zato, ker je branil otroke… Po drugem takem dogodku je na mestu pomislek vsakega starša: bom dajal otroke v šport, kjer bom razmišljal, kdo bi bo polomil sina ali hči? Košarka? Ne, hvala.