Ostaja v Škofji Loki

Rubrika: Liga Nova KBM

Luka Lampret bo tudi v novi sezoni igral za LTH Castings. 20-letni slovenski košarkar je v lanski sezoni za škofjeloški klub zaigral na kar 51 tekmah.

LTH Castings nadaljuje s sestavo moštva za prihajajočo sezono, ko bodo Škofjeločani še tretje leto zapored nastopali v elitni Ligi Nova KBM. Po Tilnu Jugovicu in Luki Rudoviću Ulitkar še naprej ostaja tudi Luka Lampret (198 cm, 2004).

Lampret je igralsko zasedbo LTH Castingsa okrepil pred začetkom lanske sezone, predtem je bil več let član KK Janče. V sezoni 2023/24 je v Škofji Loki nastopal tako pod vodstvom Luke Bassina, kot tudi v kategoriji U20. Odličen vtis je pustil v mlajši kategoriji, kjer je v povprečju na tekmo dosegal po 25,8 točke, v svoji prvi članski sezoni med elito pa je v povprečju na parketu na tekmo prebil 9 minut, v tem času pa dosegal po 2,5 točke in 1,3 skoka.

»Po uspešni lanski sezoni že nestrpno čakam pričetek letošnje, v kateri verjamem, da se bomo v Škofji Loki tudi z novim trenerjem in navkljub spremenjeni postavi dobro zoperstavili drugim ekipam. Z borbeno igro, polno strasti in predanosti, si ob pomoči naših navijačev želimo še izboljšati lanski rezultat,« želja pred novo sezono ne skriva Lampret.

Luka Lampret je sicer tudi nekdanji član mlajših slovenskih reprezentanc. Nazadnje je na velikem tekmovanju nastopil leta 2022, ko je z reprezentanco do 18. leta starosti zaigral na evropskem prvenstvu v Turčiji.