Ostaja na klopi slovenskega prvoligaša

Rubrika: Liga Nova KBM

“Po odlični lanski sezoni, kjer se je naša članska ekipa z dominantnimi igrami uvrstila v 1.SKL, smo dosegli dogovor o podaljšanju pogodbe z našim mladim strokovnjakom Danijelom Radosavljevićem,” javljajo iz KK Triglav Kranj.

“Gre za talentiranega trenerja, ki je v klub prišel leta 2018 in v tem času je deloval kot trener v mlajših kategorijah, bil vodja mladinskega pogona, bil pomočnik pri članski ekipi, ter zadnji dve leti kot glavni trener vodil člansko ekipo. Dani je znan po tem, da njegovi igralci in ekipe ogromno časa preživijo v dvorani, saj se zaveda, da je to edina pot za uspeh,” še dodajo Triglavani.

Svojo trenersko pot je začel leta 2010 v Grosupljem kjer je deloval sedem let. V tem času je imel priložnost voditi vse mlajše starostne kategorije. Nato ga je pot za eno leto vodila v Ilirsko Bistrico, kjer je treniral ekipo Plame pur. Po enoletni epizodi v Ilirski Bistrici pa je leta 2018 prispel v Kranj, kjer še danes deluje. Od leta 2014 naprej pa je vseskozi prisoten tudi po reprezentančnih akcijah, kjer je sedem let znanje nabiral kot pomočnik glavnega trenerja. Zadnje dve leti pa kot selektor več kot uspešno vodi Slovensko mladinsko reprezentanco, kjer je bil lani 4. v Evropi in letos 9. na svetu.

Danijel Radosavljević:
“Zelo sem vesel, da ostajam v Kranju, kjer se počutim odlično. Z novimi ljudmi v upravi kluba je zapihal nov, svež veter, ki je za klub kot je Triglav, več kot dobrodošel. Pri dogovarjanju o podaljšanju sodelovanja smo hitro prišli do spoznanja, da imamo podobne poglede za prihodnost, tako da nisem niti malo okleval. Kar lahko obljubim je to, da bom maksimalno zavzet in predan svojemu delu in da bodo gledalci lahko uživali ob naših predstavah.”