Oslabljena Olimpija brez možnosti v Romuniji

Rubrika: Eurocup

V drugem kolu rednega dela 7DAYS EuroCupa je oslabljena zasedba Cedevite Olimpije v romunski BT Areni prikazala izredno borbeno predstavo, a po 40 minutah hudega boja izgubila proti U-BT Cluju z rezultatom 76:94.

Oslabljena zasedba Cedevite Olimpije brez Yogija Ferrella, Karla Matkovića, Zorana Dragića, Jana Kosija ter Marka Radovanovića je v sredo v drugem kolu rednega dela 7DAYS EuroCupa gostovala pri romunski ekipi U-BT Cluj in navkljub borbeni predstavi doživela poraz z rezultatom 76:94. Za zasedbo glavnega trenerja Jurice Golemca je to drugi poraz v novi sezoni Evropskega pokala.

Domači kolektiv, ki je prvič v svoji zgodovini gostil tekmo 7DAYS EuroCupa, je v dvoboj vstopil zavzeto in domačini so Zmajem že v prvi četrtini pobegnili na 20:9, v tretji četrtini so vodili celo z 62:33, nato pa je ljubljanski stroj prestavil v višjo prestavo. S fantastično in borbeno igro so se slovenski prvaki v zadnji četrtini po trojki Josha Adamsa približali na le sedem točk zaostanka (66:73), le nekaj trenutkov za tem pa je bil Adams po nešportni osebni napaki izključen, in Cluj je znova pobegnil na udobno prednost, ki so jo domači košarkarji zadržali do konca.

Najboljši strelec Cedevite Olimpije v Cluju je bil s 25 točkami Josh Adams, v statistiko pa je vpisal še devet asistenc in seem skokov. Alen Omić je tekmo sklenil s 17 točkami in sedmimi skoki, Aaron Harrison pa je dosegel 15 točk. V 7DAYS EuroCupu je debitiral Lovro Gnjidić, ki pa se ni vpisal med strelce. Novinec v zeleno-oranžnem dresu Matic Rebec je dosegel dve točki.

Odprava Cedevite Olimpije se bo že v četrtek odpravila v Podgorico, kjer Zmaje v soboto čaka nova preizkušnja. V četrtem kolu rednega dela regionalne lige se bodo ob 18.15 pomerili z Budućnostjo VOLI.

IZJAVE PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Na zmago žal ne moreš računati, če premehko odpreš tekmo, in ne igraš z energijo in intenziteto. Cel čas smo nato lovili naše tekmece. Vrnili smo se v igro, a žal je bilo premalo energije in razpoloženih igralcev, da bi lahko na koncu prišli do zmage in Cluj je zasluženo zmagal.”

BT Arena (Cluj-Napoca, Romunija), sreda, 19. oktober:
U-BT CLUJ-NAPOCA – CEDEVITA OLIMPIJA 94:76 (28:17, 20:14, 20:22, 26:23)
Cedevita Olimpija:
 Rebec 2, Harrison 15, Radović 6 (4 skokov), Jeremić 6, Alibegović, Murić 5 (6 skokov), Mulalić, Adams 25 (9 asistenc, 7 skokov), Gnjidić, Omić 17 (7 skokov), Radovanović.