Oslabljena Krka v Beogradu, Murića čaka mestni derbi

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Danes se začenja 15. krog Lige ABA. Krka gre v goste Partizanu, Petrol Olimpija jutri ob 17. uri gosti v Ljubljani Mego Bemax. Krog bosta v ponedeljek sklenila FMP in Budućnost.

Liga ABA, 15. krog, 12.1.
Igokea – Crvena zvezda (17.00)
Partizan – Krka (19.00)
Cedevita – Cibona (21.00)

13.1.
Petrol Olimpija – Mega Bemax (17.00)
Mornar – Zadar (19.00)

14.1.
FMP – Budućnost (18.00)

Le Jošilo?

Dolenjci so oslabljeni, tako je bilo tudi v Kopru na pokalni tekmi, ko je manjkal Dino Cinac, bolan pa je zaigral Luka Lapornik. Po poškodbi se je vrnil Marko Jošilo, ki je sposoben po pol leta prisilnega počitka za 10 minut. Več ne. Danes naj bi igral le slednji, trener Simon Petrov pa bo lahko za razliko pokala Spar računal na Daliborja Đapo.

„Krka je v situaciji, ko ji je vsaka tekma ključna. Tudi za nas ni nič manj pomembno, zato pričakujem dober duel,“ napoveduje domači trener Andrea Trinchieri. V Beogradu niso pozabili poraza v Novem mestu, kjer je padla tudi Budućnost, oba velikana pa sta tudi zavoljo poraza v mestu ob Krki menjala trenerja. Danes bo koš Krke ogrožal tudi slovenski reprezentant Aleksej Nikolić.

Simon Petrov, trener Krke:
„Za nami sta dva visoka poraza, tako da upam, da bo proti Partizanu bolje. Partizan smo v prvem delu premagali, a imajo glede na takrat štiri nove igralce in trenerja, tako da gre praktično za povsem spremenjeno ekipo, ki je upravičeno pretendent za uvrstitev v končnico. Imamo kar nekaj težav z boleznimi in bomo nepopolni, a tako pač je in za tiste, ki bodo igrali, sem prepričan, da bodo pokazali najbolje, kar zmorejo. Take tekme na vročem gostujočem parketu jim lahko samo koristijo.“

Matic Jančar Jarc, igralec Krke:
„Na tekmo v Beograd moramo iti neobremenjeno, saj nimamo ničesar za izgubiti. Seveda to ne pomeni, da nam je za rezultat vseeno, zato se moramo potruditi in pokazati zobe. Ali bo to dovolj, da presenetimo močnega nasprotnika, pa bomo videli.“