Olympiakos danes pri Berločniku, Grki vse bližje Ligi ABA!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Dober mesec že poročamo, da se Olympiakos resno zanima za igranje v Ligi ABA. Domači sodniških zdrah ima dovolj, zato želi drugam: kot sta svoj čas šla tudi Maccabi in Nymburk, vmes tudi Levski in Szolnoki Olaj.

Grška ofenziva

Čeprav se je zdelo, da se bodo v taboru Olympiakosa po prespani noči ali dveh pomirili s stanjem v domači ligi, pa temu ni tako. Grki so v naletu, Grki mislijo resno!

Imajo idejo in denar

Kot smo uspeli izvedeti, vest se je kot blisk razširila iz beograjskih logov, predstavnika Olympiakosa, gre za generalnega managerja ekipe in vodjo ekipe, potujeta od kluba do kluba Lige ABA in predstavljata idejo, ki jo premore Olympiakos – kako in kaj si Grki predstavljajo igranje v regiji.

Zagreb

Poročali smo že, da je prejšnji teden Olympiakos obiskal sedež lige, kjer se je sestal z direktorjem tekmovanja Krešimirjem Novoselom.

Beograd, Ljubljana, Podgorica

Med vikednom se je delegacija grškega giganta sestankovala s predstavniki Partizana in Crvene zvezde. Danes pa naj bi se v Ljubljani sestali s predstavniki Petrola Olimpije, Grka naj bi sprejel predsednik kluba Tomaž Berločnik. Olimpija verjetno tudi na tak način išče način, da se zadrži med elito, čeprav je formalno pravno in praktično izpadla.

Kako bo to mogoče (širitev lige do Grčije in obstanek Olimpije), bodo povedali klubi. Grki so ubrali premeteno taktiko: vedo, da o vsem odločajo klubi. Da bi se menjal statut, rabijo sedem glasov klubov!

Jutri Grki potujejo v Podgorico, dober poznavalec razmer v regiji pa pravi, da bo končna odločitev padla, ko bodo svoje mnenje dali Cedevita, Budućnost in Partizan.

Grki naj bi imeli sredstva, s katerimi bi krili potne stroške in stroške bivanja ekipe v Grčiji.

Direktor čaka skupščino

„V tem hipu je prehitro karkoli reči, počakajmo na skupščino, ki bo v prvih dneh maja,“ nam je na to temo dejal direktor lige Novosel.

Srbski mediji gredo korak dlje: Olympiakos in Liga ABA naj bi sklenila triletno pogodbo o sodelovanju!

V vsakem primeru pa bo zanimivo, kako bodo v ligi popolnili mesta za sezono 2019/2020.

Še enkrat več pa se bo očitno potrdilo, da je v Ligi ABA praktično vse mogoče. Tudi takrat, ko misliš, da te ne more nič več nič presenetiti.