Olimpijo lahko ustavi – Rašo Nesterović!

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

V prihodnjih tednih bo jasno, v katerih evropskih tekmovanjih bodo igrali slovenski klubi. Formalno so karte premešane in že razdeljene: Helios Sunsi lahko zaigrajo v ligi prvakov in Ligi ABA, za nameček morajo igrati v domačem prvenstvu, pa tudi v svojem Sixt Alpe Adria Cupu. Krka si je zagotovila regionalno ligo, Union Olimpija pa je dobila vabilo v EuroCup. Tako Dolenjci kot Ljubljančani bodo nastopili tudi v domačem prvenstvu od 1. kroga naprej. Z igranjem v srednjeevropski ligi Sixt Alpe Adria Cup se spogleduje še nekaj klubov na čelu s Tajfunom, Zlatorogo in Rogaško.

foto: KZS

Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS-ja (foto: Kzs.si)

Potrditev zveze

Da pa bi Slovenci igrali v tujini, mora biti s tem seznanjena tudi Košarkarska zveza Slovenije. Točneje generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović.

„Slovenski klubi za igranje v regionalnih in evropskih pokalih potrebujejo pisno privolitev od generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije,“ so nam pojasnili na KZS-ju.

Olimpija trdi drugače

Drugače povedano – če želi Union Olimpija v EuroCup, bo moral zeleno luč dati tudi generalni sekretar. To pa je v koliziji z dejstvom, ki ga zagovarjajo v Olimpiji!

„Morajo se vsi zavedati, da smo kot klub samostojni pravni subjekt, ki lahko igra kjerkoli! Bojazen, kjer bomo igrali, pa je očitno večja pri njih kot pri nas. Verjamem pa, da bi moralo biti zvezi v interesu, da bi morali klubi igrati v čim boljših tekmovanjih in ligah. Vsi okoli nas trdijo, da bi bilo dobro, da bi Olimpija igrala v Evroligi, ki pa je v lasti ECA, to pa je spet v nasprotju s Fibo,“ je pred dnevi dejal direktor Olimpije Matevž Zupančič.

Vprašanje pa je tudi, ali bodo zmaji dopustili, da o njihovi usodi odloča KZS. Zagotovo bodo skušali zaščiti svoj status.