Olimpijin dres razkriva, da bodo igrali v Fibini ligi prvakov?

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

V taboru Petrola Olimpije so potrdili naše včerajšnje poročanje. Vrste aktualnih državnih prvakov je okrepil 23-letni Američan Marvin Jones, ki je z Ljubljančani podpisal dvoletno pogodbo. Mladi, 213 centimetrov visoki ameriški krilni center, ki lahko ekipi pomaga tudi na igralnem položaju centra, je po štirih letih, ki jih je prebil na kolidžih Highland, Kent State in Texas Southern, sezono 2017/18 preživel v Kolossosu, ki prihaja iz grškega otoka Rodos. V univerzitetni košarki je najboljši vtis pustil v drugi sezoni, ki jo je prebil na Highlandu, kjer je v povprečju dosegal 9,0 točke, 7,9 skoka in 1,9 blokade na tekmo. Odličen je bil tudi v sezoni 2016/17 v dresu kolidža iz južnega Teksasa, beležil pa je 8,5 točke, 6,8 skoka in 1,6 blokade na tekmo ob kar 60-odstotnem metu iz igre.

Obetavna statistika

Grško državno prvenstvo je s Kolossosom sklenil v četrtfinalu, kjer je ekipa dvakrat izgubila proti Panathinaikosu. Redni del sezone je moštvo sklenilo na osmem mestu z 11 zmagami na 26 tekmah, Jones pa je na 22 odigranih tekmah v povprečju dosegal 10,4 točke, 6,2 skoka in 1,0 blokado na tekmo. Ob tem je iz igre metal 58,7-odstotno, hkrati pa bil četrti skakalec in šesti bloker grškega državnega prvenstva.
“Cilj košarke so zmage in posledično osvajanje naslovov, pa naj govorimo o državnih prvenstvih ali mednarodnih tekmovanjih. Pot do zmag pa se začne v igri v obrambi. Marvin Jones velja za izjemno skočnega košarkarja, ki je najmočnejši prav v igri neposredno pod obema obročema. Verjamemo, da bo Jones v prihajajoči sezoni brez težav poveljeval moštvu na parketu in bil steber obrambe, ki bo v Ljubljano vnovič prinesla zmage in nove uspehe,” je prihod novinca komentiral direktor Roman Lisac.

Naključje ali globlje sporočilo?

Zmaji so ob tem dodali še sliko košarkarja in domiselno grafiko. Jones ima na dresu znak Fibine lige prvakov, ki ji je, to je treba priznati, Olimpija precej bližje kot pokalu EuroCup. V parih dneh bo vse jasno.

>