Olimpijin center v leto 2021 brez bergel!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Glavni trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac v letošnji sezoni še ni mogel računati na vse košarkarje. Pred septembrsko superpokalno tekmo, ki so jo Ljubljančani odigrali 17. septembra proti novomeški Krki, se je na večernem treningu nesrečno poškodoval 28-letni Mangok Mathiang. 208 cm visoki košarkar je utrpel zlom golenice in mečnice, ki mu je vzel sezono 2020/21, čeprav je bil pripeljan kot ena ključnih figur v ekipi trenerja Jurice Golemca. Danes tekme spremlja po televiziji in navija za svoje soigralce.

foto: KK Cedevita Olimpija

Začel s hojo
Pri Olimpiji so nam pojasnili, da je Mathiang v Ljubljani, kjer po operaciji opravlja rehabilitacijo z zdravniško službo Olimpije, z njim pa delata oba fizioterapevta in kondicijski trener. Mangok je v zadnjem tednu opustil hojo z berglami, počasi in postopoma pa ga navajajo na napor normalne hoje, postopoma pa bo začel tudi z obremenitvami, ki jih prinaša trenažni proces, torej tekom. „Zavedati se moramo, da je rehabilitacija po takšni poškodbi dolgotrajna,“ poudarijo v taboru Cedevite Olimpije, a po optimističnih napovedih bi lahko Mangoka Mathianga spremljali še v letošnji sezoni.

V načrtih tudi podaljšanje pogodbe
Mathiang se je v Ljubljano preselil iz turškega Bahcesehirja, kjer je v turškem prvenstvu povprečno dosegal 12,7 točk, 10,6 skokov in 1,7 asistenc ter bil z 20,3 indeksnimi točkami eden najkoristnejših igralcev turškega prvenstva. Olimpija je z njim nedvomno dobila košarkarja, ki bi zaprl raketo in rešil težave s skokom, na katere nenehno opozarja Golemac, ki je Mathianga želel v svoji ekipi, ko je še vodil Koper Primorsko. Poškodovani zmaj velja za zelo gibljivega in atleskega košarkarja, ki zna napadati tudi z licem proti košu in je dober je v igri „pick and roll“. Mathiang ima pogodbo veljavno do konca sezone, a po besedah direktorja Cedevite Olimpije Davorja Užbinca je želja, da 208 cm visoki center ostane del Zmajevega gnezda tudi v sezoni 2021/2022.