Olimpiji uspela generalka pred Krko

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so na petem srečanju pripravljalnega obdobja gostovali pri moštvu Helios Suns. Zmaji so na zadnjem preizkusu pred obračunom za Superpokal Slovenije slavili zmago z rezultatom 86:66.

Od prvega treninga moštva Cedevite Olimpije v sezoni 2020/21 je minilo že mesec dni, medtem pa so košarkarji ljubljanskega moštva opravili glavnino priprav na prihajajočo sezono. Po štirih pripravljalnih srečanjih, na katerih so Zmaji zabeležili tri zmage, četo trenerja Jurice Golemca 17. septembra čaka prva tekmovalna tekme te sezone v obliki obračuna s Krko za naziv superpokalnega prvaka Slovenije. Zadnjo generalko pred srečanjem z Novomeščani v Kranju so košarkarji Cedevite Olimpije opravili za zaprtimi vrati Športne dvorane Domžale, kjer jih je gostil košarkarski klub Helios Suns.

Za Zmaje je bil pripravljalni obračun s tekmecem iz državnega prvenstva dobrodošel preizkus napornega ritma dveh tekem na teden, ki ga prinaša sezona v domačih ter mednarodnih tekmovanjih. Moštvo Cedevite Olimpije je na parket domžalske dvorane stopilo tri dni po zmagi nad evroligaškim Bayernom v Areni Stožice ter na obračunu s Helios Suns doseglo zmago z 86:66. Srečanje je trenerju Jurici Golemcu ponudilo še zadnji vpogled v pripravljenost košarkarjev pred začetkom tekmovalne sezone, igralcem pa dalo možnost za dodatno dokazovanje ter gradnjo pozitivnega moštvenega vzdušja.

Ljubljanski košarkarji so tekmo pričeli nekoliko uspavano. V nadaljevanju so se zbrali v napadu in strnili vrste v obrambi. Rezultatsko so se oddaljili od domačega moštva ter srečanje mirno pripeljali do konca. Priložnost za igro so dobili vsi člani moštva z izjemo Mangoka Mathianga, ki ga še vedno pestijo bolečine v nogi.

Med strelci se je tokrat najbolj izkazal Mikael Hopkins, ki je dosegel 16 točk. Ivan Marinković je v osebno statistiko vknjižil 14 točk, z 12 pa mu je sledil Edo Murić.

Moštvo Cedevite Olimpije naslednja tekma čaka v četrtek, 17. septembra, ob 20:00, ko se bo v Športni dvorani Planina v Kranju s Krko pomerilo za Superpokal Slovenije. Srečanje si bodo v živo lahko ogledali povabljenci s strani Košarkarske zveze Slovenije, ogled pa bo možen tudi v neposrednem televizijskem prenosu.

PRIPRAVLJALNA TEKMA 2020

Športna dvorana Domžale (Domžale), sobota, 12. september:
Helios Suns – CEDEVITA OLIMPIJA 66:86 (17:17, 20:28, 13:24, 16:17)
Cedevita Olimpija: Radović 2, Perry 5, Hopkins 16 (9 skokov), Duščak 5, Murić 12, Ukić 4, Blažič 5, Brown 9, Hodžić 5, Dimec 9 (5 skokov), Marinković 14 (5 skokov).