Olimpiji ni šlo

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije so na dvoboju 12. kola Lige prvakov doživeli poraz proti Neptunas Klaipedi (74:82).

Moštvo Petrol Olimpije se iz gostovanja v Litvi vrača praznih rok. Ljubljanski košarkarji so v Klaipedi znova prikazali borbeno predstavo, vseskozi ogrožali košarkarje Neptunasa, ki so si že v prvi četrtini priigrali prednost z dvomestnim številom točk, a je četa Saše Nikitovića na koncu na obračunu 12. kola Lige prvakov klonila s 74:82.

Po dobrem začetku tekme, ko je ljubljansko moštvo povsem enakovredno parirala svojim tekmecem, so se košarkarji Neptunasa oddaljili v drugi polovici prve četrtine (29:20), vse skupaj pa še nekoliko nadgradili v tretji četrtini, ko je semafor v Švyturio Areni kazal že 55:42 za domačine. Takrat se je začel neuspešen lov košarkarjev Petrol Olimpije, ki so na vse pretege skušali zmanjšati zaostanek in premešati štrene košarkarjem Neptunasa.

Kar dvakrat se je Zmajem uspelo približati zgolj na štiri točke zaostanka, najprej s prostima metoma Mihe Lapornika (69:73), nato pa še po zadeti trojki Jana Rebca (72:76), toda v končnici tekme so domačini znova zaigrali odločneje in se veselili zaslužene zmage (82:74).

Najboljši strelec Petrol Olimpije je bil Marvin Jones s 13 točkami (6/7 met iz igre), Jan Špan jih je dodal 11, Luki Šamaniću pa je le en skok zmanjkal do dvojnega dvojčka (10 točk, devet skokov). Zmaji so v Litvi zaigrali brez Mirze Begića (počitek), Domna Lorbka (ni registriran za igranje v Ligi prvakov) in Aleksandra Lazića (osebne zadeve).

Že v petek Petrol Olimpijo čaka nova preizkušnja – v Rogaški Slatini se bodo na tekmi 15. kola državnega prvenstva ob 19.00 pomerili z domačo Rogaško.

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Obračun z Neptunasom smo izgubili v prvi četrtini. Zaostanek po uvodnih desetih minutah tekme je bil enostavno previsok, saj kljub temu, da smo v nadaljevanju dvoboja nekoliko prilagodili igro v obrambi in se enakovredno kosali z našimi tekmeci, domačega moštva enostavno nismo uspeli ujeti. Čestitke fantom za predstavo v drugem polčasu. Igramo veliko število tekem, zato zagotovo ni lahko igrati na vso moč čisto na vsakem obračunu.«

Miha Lapornik, igralec Petrol Olimpije:
»Dvoboj smo začeli slabo in našim tekmecem dovolili, da dosežejo preveč lahkih točk. Že v uvodnih desetih minutah so košarkarji Neptunasa dosegli kar 29 točk, kar je zagotovo preveč, če želiš računati na zmago na gostovanju. V drugem polčasu smo nato zaigrali bolje, a na koncu nam ni uspelo ujeti domačinov.«

Liga prvakov, 12. krog, 23.1.
NEPTUNAS KLAIPEDA – Petrol Olimpija 82:74 (29:20, 22:22, 18:20, 13:12)
Petrol Olimpija: Jones 13, Tratnik, Špan 11 (4 podaje), Bubnić, Šamanić 10 (9 skokov), Simonović 6 (5 skokov), Lapornik 8, Badžim 4, Sanon 7, Rebec 8 (4 skoki), Radulović 2, Kastrati 5.