Olimpiji mestni derbi

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Z direktnim prenosom tekme na Šport TV, med Ilirijo in Petrol Olimpijo, se je danes začelo 8. kolo Lige Nova KBM. V ljubljanskem obračunu je bila prepričljivo boljša Petrol Olimpija. V soboto, 8. decembra pa bodo ob 19. uri istočasno na sporedu vse preostale tekme 8. kola. Laščani gostujejo v Domžalah, Krka pričakuje Rogaško, Šenčur bo gost Hopsov, Šentjur pa bo gostil Sixt Primorsko.

Liga Nova KBM, 8. krog, 4.12.
Ilirija – PETROL OLIMPIJA 74:104 (17:26, 16:28, 20:30, 21:20)
Čučović (7 skokov) 13, Manderson 12, Heath (6 asistenc) 11; Šamanić (9 skokov) 20, Lazić (8 skokov) 16, Tratnik 15

Košarkarji Petrola Olimpije so zanesljivo dobili prvo tekmo 8. kroga lige Nova KBM. V ljubljanskem obračunu v Tivoliju so premagali Ilirijo s 104:74. Za sedemnajstkratne državne prvake, ki so v nizu štirih gostovanj, je to šesta zmaga v domačem prvenstvu, tretja zaporedna, po kateri pristajajo na vrhu razpredelnice, Ilirija pa je doživela osmi poraz in je po slabih dveh mesecih še vedno brez zmage. Petrol Olimpija, ki bo ta teden gostovala še v regionalni ligi, naslednji teden pa jo čaka pot v Strasbourg, je brez težav upravičila vlogo favorita. Ob odmoru je imela že več kot dvajset točk prednosti, po treh delih igre pa je ta znašala že 31 točk. Pri domačih – trener Saša Dončić je priložnost ponudil vsem igralcem – je Haris Čučović dosegel 13 točk in imel sedem skokov, pri gostih, pri katerih je trojke zadelo devet igralcev, pa je minute najbolje izkoristil Luka Šamanić, ki je zbral 20 točk (9 skokov, indeks 27).

V devetem krogu bo Petrol Olimpija gostila Helios Suns (14. december), Ilirijo pa čaka še ena zahtevna preizkušnja, in sicer v Kopru proti Sixt Primorski (15. december).