Olimpije predstavila Marinkovića, bo kdo odšel?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V državnem prvenstvu in Pokalu Spar bo dres članskega moštva KK Cedevita Olimpija oblekel Ivan Marinković, ki bo v Ljubljani ostal vse do konca sezone 2021/22.

Člansko moštvo Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija je močnejše za enega izmed najboljših centrov regionalne Lige ABA. Do konca sezone 2021/22 bo dres ljubljanskega moštva nosil Ivan Marinković, ki je sezono začel v Koper Primorski. Na žalost pa srbski košarkar, ki ima tudi slovenski potni list, za Zmaje v tej sezoni ne bo zaigral na regionalni sceni, bo pa izbrani vrsti glavnega trenerja Jurice Golemca na pomoč priskočil v slovenskem državnem prvenstvu in Pokalu Spar.

Svojo košarkarsko pot je Marinković začel v barvah beograjske Crvene zvezde mts, po epizodah v Partizanu NIS in OKK Beogradu, pa je na regionalnem košarkarskem zemljevidu 208 centimetrov visoki center zasijal v dresu MZT Skopja Aerodroma, med letoma 2015 in 2017 pa je odlične predstave na regionalni sceni nadaljeval v dresu Zadra. Za slednjega je v sezoni 2016/17 na 25 tekmah v povprečju dosegal 17,7 točke in 6,1 skok v 29,4 minutah na obračun. Sezono 2017/18 je Marinković preživel v Turčiji, nato pa se je poleti 2018 pridružil takratni Sixt Primorski. S koprskim moštvom je v minuli sezoni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, v sezoni 2019/20 pa je za Obalno ekipo v Ligi ABA v povprečju dosegal 10,6 točke, 5,8 skokov in 0,7 blokade na tekmo.

Ob dejstvu, da je Marinković v tej sezoni že nosil dres Kopra Primorske v Ligi ABA, in da je prestopni rok v regionalnem tekmovanju že minil, bo 208 centimetrov visoki center dres Cedevite Olimpije do konca sezone nosil zgolj v slovenskem državnem prvenstvu in v slovenskem pokalnem tekmovanju.

Ivan Marinković
Datum in kraj rojstva: 27. november 1993 (Beograd, Srbija)
Višina: 208 cm
Igralni položaj: center
Kariera: Crvena zvezda mts (2010-11), Partizan NIS (2011-12), OKK Beograd (posojeni igralec; 2012-13), MZT Skopje (2013-14), Wilki Morskie Szczecin (2015), Zadar (2015-17), Yeşilgiresun Belediye (2017-18), Sixt/Koper Primorska (2018-20), Cedevita Olimpija (2020).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Podpis pogodbe z Ivanom Marinkovićem je le še ena izmed potrditev dejstva, o katerem govorimo že skozi celotno sezono oziroma od nastanka Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. Klubu se je pridružil nov igralec s slovenskim potnim listom, z izkušnjami z igranjem v Ligi ABA, ki bo v prihodnjih sezonah tvoril jedro našega moštva, in na katerega lahko resno računamo pod obema obročema. O igrah Marinkovića verjetno ni potrebno izgubljati preveč besed, saj ga je lahko slovenska javnost dobro spoznala v zadnji sezoni in pol, ko je nosil dres Kopra Primorske in odlično sodeloval z Jurico Golemcem. Verjamemo, da bo enako tudi v dresu Cedevite Olimpije.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Zelo zadovoljen sem, da se je naši ekipi pridružil Ivan Marinković. Slednji je domači igralec s slovenskim potnim listom. Na žalost smo zamudili rok za prestope igralcev v Ligi ABA, kjer bi nam bil Ivan v veliko pomoč s svojimi izkušnjami, a Marinković je naložba za prihodnost našega kluba. Takoj pa nam bo priskočil na pomoč v slovenskem pokalnem tekmovanju, ki se začenja naslednji teden. Moram reči, da sem zadovoljen tudi zato, ker se nam bo pridružil igralec, ki je z menoj sodeloval sezono in pol, zato se bo hitro ujel s sistemom igre, hkrati pa bo v veliko pomoč tudi ostalim soigralcem.«

Ivan Marinković, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Absolutno se zavedam dejstva, da sem se pridružil klubu z dolgo in veliko tradicijo, ter še večjimi pričakovanji. Komaj čakam, da se ekipi pridružim na treningih, in da skupaj dosežemo vse cilje, zadane za prihodnost.«

Ob prihodu Marinkovića in vrnitvi Martina Kramplja Krpana je jasno, da bodo ob koncu Lige ABA komu rekli v Olimpiji hvala. Verjetno prav v centrskih vrstah….