Olimpija začenja, prvi trening vodi Drobnjak

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V ponedeljek se bodo košarkarji članskega moštva Cedevite Olimpije vrnili v Areno Stožice in znova začeli s trenažnim procesom po daljšem tekmovalnem premoru zaradi pandemije koronavirusa, ki je od sredine marca ohromila vsakodnevno življenje in prekinila številna športna tekmovanja po celotnem svetu.

Košarkarji Cedevite Olimpije so zadnjo tekmo v tekmovalni sezoni 2019/20 odigrali 10. marca, ko so v tretjem kolu Lige Nova KBM za prvaka gostovali pri domžalskih Helios Suns in zabeležili zmago z 82:69. Dan pred tem so Zmaji v Stožicah pred praznimi tribunami z 81:79 v predzadnjem kolu rednega dela Lige ABA ugnali Budućnost VOLI.

Vsa ligaška tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so bila zaključena v petek, 20. marca 2020, končni vrstni red ekip v članski kategoriji pa ni bil določen. Tekmovalna sezona 2019/20 je bila v Ligi Nova KBM prekinjena 12. marca 2020, vodstvo Lige ABA pa je prav tako 12. marca 2020 prekinilo tekmovanje v sezoni 2019/20. Odločitev o tem, ali se bo regionalna liga nadaljevala po tem, ko je bila prekinjena kolo pred zaključkom rednega dela in začetkom končnice, bo najverjetneje sprejeta konec maja, ko se bodo predstavniki klubov znova seznanili z aktualnimi razmerami po državah.

Ob upoštevanju vseh predvidenih smernic in navodil, se bodo košarkarji Cedevite Olimpije v ponedeljek znova podali na parket ogrevalne dvorane Arene Stožice in po več kot dveh mesecih znova razširili svoja krila. Ob dejstvu, da so se glavni trener ekipe Jurica Golemac, ter pomočnik Teo Ćizmić in trener za telesno pripravo Filip Ujaković minuli konec tedna vrnili iz Hrvaške, ter so posledično primorani vsaj teden dni preživeti v samoizolaciji, bo treninge v tem tednu vodil pomočnik glavnega trenerja Dragiša Drobnjak, ob pomoči nekaterih trenerjev ekip iz mlajših starostnih kategorij Cedevite Olimpije ter športnega direktorja ljubljanskega kluba, Sanija Bečirovića. Že v marcu sta se v Združene države Amerike vrnila tudi Mikael Hopkins in Codi Miller-McIntyre.