Olimpija začenja proti Francozom, ki imajo tudi MVP-ja minule sezone

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije bodo v torek na domačem parketu Arene Stožice odprli tudi novo sezono Lige prvakov (Basketball Champions League). V Ljubljano prihaja stari znanec Zmajev iz minule sezone, SIG Strasbourg.

S francoskimi državnimi prvaki iz leta 2005 in aktualnimi francoskimi pokalnimi prvaki so se Ljubljančani v sezoni 2017/18 srečali prav v Ligi prvakov, moštvi pa sta si zmagi razdelili. V Franciji je bilo 11. oktobra lani 83:69 za Strasbourg, 12. decembra istega leta pa so Zmaji tesno slavili zmago (78:77). Kljub temu pa so več uspeha v minuli sezoni doživeli prav izbranci glavnega trenerja Vincenta Colleta, ki je ekipo vodil do četrtfinala elitnega evropskega tekmovanja, tam pa je nato klonila proti kasnejšim prvakom AEK iz Aten.

SIG Strasbourg je sezono v francoskem državnem prvenstvu začel odlično, z visoko zmago proti Choletu (112:75), nato pa doživel dva zaporedna poraza, proti Le Portelu in Pau-Lacq-Orthezu, a minuli konec tedna so si z zmago proti ekipi Antibes Sharks (86:81) nekoliko okrepili samozavest pred prihodom v Ljubljano. Blestel je Ali Traore, ki je v statistiko vpisal kar 30 točk ter po šest podaj in skokov. Ob tem velja omeniti, da imajo Francozi v svoji sredini tudi Mikea Greena, lanskoletnega MVP-ja lige prvakov.

Za Zmaji je izjemno zahtevno gostovanje v Beogradu, kjer so proti Partizanu pokazali izjemno predstavo, bili v igri za zmago, drugo v tej sezoni v regionalnem tekmovanju, vse do zadnjih minut, na koncu pa tesno klonili proti šestkratnim prvakom Lige ABA (79:82). Najbolj razigran je bil Jan Špan, ki je na poti do 24 točk zadel kar pet metov za tri točke.

Vstopnice za ogled torkovega obračuna v Areni Stožice so že na voljo na spletni trgovini, na prodajnih mestih Moje karte in na vseh bencinskih servisih Petrol. Z vstopnico za tekmo imajo vsi navijači na voljo tudi brezplačen avtobusni prevoz z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), tri ure pred začetkom in tri ure po zaključku tekme.

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
“Na domačem parketu bomo odprli Ligo prvakov, lahko rečemo kar proti francoskemu velikanu, saj ima SIG Strasbourg res bogato tradicijo in zgodovino. Za vse ljubitelje košarke bo francoska ekipa zagotovo zanimiva zaradi Alija Traoreja in Florenta Pietrusa, ki sta v preteklosti nosila dres francoske reprezentance. SIG Strasbourg ima zelo netipično ekipo za naše razmere, malo visokih igralcev, a veliko dobrih atletov. Za nas bo ravno ta prilagoditev na nekoliko drugačen način igranja košarke, največji izziv.”

Roko Badžim, igralec Petrol Olimpije:
“Ligo prvakov začenjamo s tekmo proti SIG Strasbourgom. Dali bomo vse od sebe, da novo sezono evropskega tekmovanja odpremo tako, kot moramo, torej z zmago. Igramo pred domačimi navijači, in v kolikor bomo zaigrali tako, kot potekajo dogovori pred začetkom tekme, in tako, kot znamo, nam zmaga ne uide.”

 

Liga prvakov, 1. krog, 9.10.
Petrol Olimpija – Strasbourg (18.30)