Olimpija za beg z dna proti Igokeji

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Petrol Olimpijo v ponedeljek ob 18.00 v Stožicah čaka izjemno pomemben obračun Lige ABA. V Ljubljano prihaja Igokea.

Košarkarji Petrol Olimpije bodo v ponedeljek v Areni Stožice sklenili paket štirih zaporednih domačih tekem. V 19. kolu Lige ABA v slovensko metropolo prihaja Igokea iz Laktašev, Zmaji pa bodo skušali zabeležiti izjemno pomembno zmago, s katero lahko ohranijo upanje na skok po lestvici regionalnega tekmovanja.

Vse drugo, kot zmaga, Ljubljančanov v ponedeljek preprosto ne zanima. Četa Saše Nikitovića je bila po 18 odigranih tekmah v rednem delu sezone s petimi zmagami poravnana z novomeško Krko na dnu lestvice Lige ABA, zmago več sta imela Zadar in Igokea. Krka je v petek odigrala in izgubila tekmo 19. kola z Mego Bemax (72:80), v hrvaškem obračunu pa je v soboto Zadar s 95:91 ugnal Cibono.

Ob tem je potrebno dodati, da sta se na prvem medsebojnem obračunu sezone v Laktaših, PetrolOlimpija in Igokea razšli z zmago slednje. Na tekmi sta moštvi skupaj dosegli kar 220 točk, domačini pa so slavili uspeh s 115:105. V primeru zmage nad Igokeo bo tako ob želji Zmajev, da se dvignejo navzgor po lestvici, odločala tudi razlika v prejetih in doseženih točkah.

V tej sezoni Igokea, vsaj zaenkrat, nastopa zgolj v Ligi ABA, državnemu prvenstvu Bosne in Hercegovine pa se bo, za razliko od Petrol Olimpije, ki v slovenski Ligi Nova KBM nastopa že od samega začetka prvega dela, priključila kasneje. Na uvodnih 18 preizkušnjah so zabeležili šest zmag, v Ljubljano pa moštvo, ki ga vodi glavni trener Dragan Nikolić, prihaja z nizom štirih porazov na zadnjih petih obračunih. Edino zmago je moštvo iz Aleksandrovca v neposrednem obračunu ekip, ki se še borijo za razvrstitev v drugi polovici lestvice, zabeležilo nad Krko (71:69).

Najbolj učinkovit košarkar Igokee v tej sezoni Lige ABA je nekdanji Zmaj Sava Lešić, ki v povprečju dosega 15,8 točke in 6,6 skoka na tekmo (valorizacijski indeks 19,1), zagotovo pa je potrebno omeniti, da so šestkratni državni prvaki Bosne in Hercegovine med sezono ostali brez Tomislava Zubčića, ki se je preselil v Manreso, dres Igokee pa je v uvodnih 11 kolih nosil tudi Domen Lorbek, ki se je decembra vrnil v Ljubljano.

Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v spletni trgovini, na vseh Petrolovih bencinskih servisih in na prodajnih mestih Moje karte. Z vstopnico za tekmo imajo vsi navijači na voljo tudi brezplačen avtobusni prevoz z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), tri ure pred začetkom in tri ure po zaključku tekme.

 

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Ne želim izgubljati besed o tem, kako pomemben je za nas ponedeljkov obračun z Igokeo. Zmaga prinaša dvig z dna lestvice, hkrati pa nam poveča možnosti za obstanek v Ligi ABA. Tega se zavedamo vsi v klubu, zato je vsa naša pozornost in energija usmerjena zgolj v čim boljšo pripravo na tekmo, na parket pa moramo v ponedeljek stopiti maksimalno osredotočeni, zaigrati energično in motivirano, in dati vse od sebe, da dosežemo svoj cilj.«

Roko Badžim, igralec Petrol Olimpije:
»V ponedeljek nas pred domačimi navijači čaka zelo pomembna tekma pri boju za skok z dna lestvice Lige ABA. Igokea je moštvo s kvalitetnimi igralci, ki so že večkrat dokazali, da znajo igrati zelo dobro košarko. Naš cilj je, da pred domačimi navijači prikažemo dobro predstavo in z energično igro napravimo vse, da zabeležimo zmago.«

Liga ABA, 19. krog, 11.2.
Petrol Olimpija – Igokea (18.00) (TV prenos na Planet TV 2)