Olimpija z zmago v polfinale

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrola Olimpije so zadnji polfinalisti letošnje končnice Lige Nova KBM. Na odločilni tekmi četrtfinalne serije so v Stožicah premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in se bodo v polfinalu, na dve zmagi, pomerili s Helios Sunsi. V drugi polfinalni seriji si bosta nasproti stali ekipi Sixt Primorske in Krke.

Liga Nova KBM, polfinale, 7.5.
PETROL OLIMPIJA – Gorenjska GGD Šenčur 85:73 (28:19, 15:13, 16:22, 26:19)
Šamanić 22 (11 skokov), Lapornik 17 (7 skokov), Lorbek 10; Sejfić in Kralj 12, Morina, Novak in Pavić 10

Košarkarji Petrola Olimpije so zadnji polfinalisti Lige Nova KBM. Na odločilni tretji tekmi četrtfinala v Stožicah so težje, kot kaže končni rezultat, premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur s 85:73.

Ljubljančani so si mesto v polfinalu zagotovili po še eni tesni in nič kaj prepričljivi predstavi. Izkušena, a kadrovsko omejena zasedba iz Šenčurja jim je vse do konca dihala za ovratnik in grozila še z enim črnim madežem v že sicer eni najslabših sezon Petrola Olimpije v zgodovini kluba.

V 36. minuti je bil rezultat še izenačen na 70:70, kot rešitelji pa so se izkazali Domen Lorbek s košem za vodstvo, Roko Badžim s trojko (met za tri točke 3:5) za nekoliko samozavestnejšo prednost 75:70 ter Luka Šamanić, ki je s košem in dodatnim prostim metom dokončno rešil vprašanje zmagovalca.

Devetnajstletni Hrvat Šamanić je bil z 22 točkami in enajstimi skoki (met iz igre 6:10, indeks 27) prvo ime tekme. Sedemnajst točk je za domače dodal Miha Lapornik (7 skokov), deset pa Domen Lorbek. Pri gostih je imelo šest igralcev dvomestni učinek, največ točk (po 12) pa sta dosegla David Kralj in Ismet Sejfić.

Ljubljančani se bodo v polfinalu na dve zmagi pomerili s Helios Sunsi; prva tekma bo v soboto, 11. maja. Sixt Primorska je v četrtfinalu gladko odpravila Zlatorog, Krka je bila boljša od Rogaške, prva tekma pa bo v petek, 10. maja, ob 18.45 v Kopru. Drugi tekmi sta na sporedu 13. maja, morebitni tretji pa dva dni kasneje.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Čestitke Šenčurju in njihovemu trenerju za dobre predstave v tem četrtfinalnem nizu. Pričakoval sem težke tekme. Košarkarji Šenčurja so živeli za končnico, spremljal sem jih že v Ligi za obstanek in vedel sem, da nam ne ležijo. Igralci so izkušeni in motivirani, za razliko od nas. Pri naših košarkarjih je motivacija vedno pod vprašajem. Zopet so se pokazale nekatere težave. Ko nastopi utrujenost, se ne odzovemo kot ekipa. Vemo, da je pred nami še zelo zahtevna pot, če se želimo prebiti v finale.”

Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:
“Tekme nismo odprli tako, kot bi si to želeli, igralcem Petrol Olimpije pa smo dovolili, da so se razigrali. Kljub temu smo uspeli zbrati dovolj moči, da smo se vrnili v igro, s kolektivno igro v napadu in obrambi. Pokazali smo pravi obraz in skozi igre v Ligi za obstanek smo si prislužili priložnost zaigrati proti najboljšemu slovenskemu klubu. Prikazali smo tri dobre predstave.”