Olimpija v zahtevno skupino lige prvakov

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije bodo Košarkarsko Ligo prvakov začeli v skupini D. Tam se bodo pomerili z ekipami Neptunas, Bešiktaš, Strasburg, Oostende, Promitheas, Virtus Bologna in eno izmed ekip iz kvalifikacij.

Ples kroglic za skupinski del prestižnega evropskega tekmovanja v švicarskem mestu Mies je Petrol Olimpiji določil skupino D, v kateri se bodo na sedmih domačih in sedmih gostujočih tekmah pomerili z Neptunasom iz Litve, Bešiktašom iz Turčije, Virtusom Bologno iz Italije, Strasburgom iz Francije, Oostendejem iz Belgije, Promitheasom iz Grčije ter eno izmed ekip (Polski Cukier Toruń, Tsmoki-Minsk, Norrköping Dolphins, Movistar Estudiantes ali medi Bayreuth), ki se bo rednemu delu sezone pridružila preko kvalifikacij.

Ligo prvakov bodo košarkarji ljubljanskega moštva začeli v torek, 9., ali v sredo 10. oktobra. Iz skupinskega dela bodo med najboljših 16 moštev napredovale po štirih ekipe iz vsake skupine, peto- in šesto- uvrščeni ekipi vsake skupine pa bosta zaigrali v Fibinem evropskem pokalu. Končnica Lige prvakov se bo začela 5. marca in končala 3. aprila 2019, zaključni turnir četverice pa bo potekal med 3. in 5. majem 2019.

Sezono 2017/18, svojo prvo v Ligi prvakov, je Petrol Olimpija začela v skupini C, in jo sklenila na sedmem mestu, s štirimi zmagami in desetimi porazi.

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije:
»Po žrebu skupin za novo sezono Lige prvakov je jasno, da je naša skupina, skupina D, zelo zahtevna, veliko bo tudi daljših potovanj. Če se bo Bayreuthu uspelo prek kvalifikacij uvrstiti v našo skupino, bomo igrali tudi proti našemu dosedanjemu dolgoletnemu članu Gregorju Hrovatu. Jasno je, da bomo že v rednem delu sezone nastopili proti izredno kakovostnim tekmecem. Tudi zato verjamem, da bodo naši navijači v Stožicah spremljali napete in zanimive tekme, vsi pa si želimo, da se jih bo čim več zaključilo z zmago Petrol Olimpije.«

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Glede na kakovost tekmecev in težavnost glede potovanj mislim, da smo lahko nekako srednje zadovoljni z žrebom, ki bi bil seveda lahko boljši, vendar po drugi strani tudi slabši. Vsekakor pa je v skupini D nekaj atraktivnih klubov. Omenim naj dva, ki sta bila v preteklosti že v vrhu evropske košarke, Bešiktaš in Virtus Bologna, potem je zraven naš znanec iz lanske sezone, Strasbourg, lahko se zgodi, da se bomo spet pomerili tudi z Bayreuthom, … Skratka, zagotovo nas čakajo zanimive in tudi težke tekme, upam pa seveda na čim več uspeha proti vsem tem nasprotnikom, sploh, v, upam, čim bolj polnih Stožicah.«